Jump to content

Prekršajni nalog, sudski ukor, probna vozačka...


Rahowa

Preporučene objave

Dobio sam poštom Prekršajni nalog koji me prekršajni sud proglašava krivim po 5 točaka, tj. 5 prekršaja koja sam počinio prije nego što sam navršio 18 godina i uopće stekao vozačku dozvolu. Radi se o 2 puta vozio bez vozačke, zatečen jednom bez osobne iskaznice, i jednoj manjoj nesreći (ogrebotine) koja za sobom vuće 3 prekršaja. U biti radi se o čl.43 st.3. u svezi čl.294. st.1. zakona o sigurnosti prometa na cestama; čl.215.st.6.); čl.216.st.6.; čl. 24.st.3. zakon o osobnoj iskaznici.

 

Sve ovo prekršaji su počinjeni od 24.10.2006. - 30.11.2006., kada je policija podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka. Vozačku dozvolu sam dobio 15.12.2006. U vrijeme kada sam počinio ove prekršaje bio sam maloljetan.

 

Kao riješenje navodi se ovako:

 

"Sudac na temelju navedenih prijava te izvješća o izvršenim prekršajima, nalazi da je dovoljno utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaje opisane u izreci riješenja. Obzirom na okolnosti koje se tiću prekršaja i samog počinitelja, ocijenjeno je da će se na okrivljenika odgojno djelovati i bez primjene kazne ili globe, radi čega je primjenjena odgojna mjera sudskog ukora. Okrivljenik se oslobađa dužnosti naknade troškova ovog postupka u skladu s odredbom čl. 151.st.1 Zakona o prekršajima."

 

 

1. Da li sudski ukor utjeće na produženje probne vozačke na još 2 godine? Ako da, jeli to vrijedi i za moj slučaj po kojem sam navedene prekršaje počinio prije izdavanja probne vozačke dozvole, tj. nisam još napravio prekršaj unutar tog probnog roka privremene dozvole?

 

2. Ima li smisla ne primiti ovaj nalog (postoji mogučnost da vratim u poštu jer nije potpisano) i podnijeti žalbu na isto kada slijedeći put stigne na adresu kako bi dobio na vremenu? (do prave vozačke potrebno je još 10 mjeseci)

 

3. Koliko maksimalno negativnih bodova ili kazni se može imati unutar probnog roka, tj. vožnje s privremenom vozačkom dozvolom, a da se pritom ista ne produži, već da se dobije prava vozačka dozvola?

 

4. Pored ovoga, počinio sam još 3 prekršaja unutar tog roka, s probnom dozvolom. Radi se o vožnji između 23 i 05 sati, za što je kazna 500 kn + 110 kn naknade + 1 kazneni bod. Na sve sam pisao žalbe, a do danas još nisam ništa dobio. Zanima me, ako ja dobijem pravu dozvolu prije nego što stignu bilo kakva riješenja ovih kazni, hoće li to utjecati na to da izgubim istu dozvolu i da mi se vrati probna dozvola kada naknadno dobijem riješenja?

 

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija