Jump to content

Sesvetska gruntovnica - katastrofa!


grand

Preporučene objave

Službenici tamo nemaju pojma a k tome su još i drski. Kužim u Zagrebu gdje je totalna piz.... Došao sam s prijedlogom da obrišem društveno vlasništvo na kući od bake i promijenim adresu nekretnine i adresu vlasnika (tj. moje bake). Donio sam im uvjerenje od katastra da je izmjenjen naziv ulice. I službenik me tamo traži uvjerenje o prebivalištu. Ja mu uporno objašnjavam da baka nije promijenila prebivalište i da tamo živi već 100 godina no on mi nije htio zaprimiti prijedlog. Bio sam i danas i opet ista stvar i rekao sam im da ću ih tužiti i predsjedniku suda i da ću ih dati u novine i onda su mi zaprimili. Njihov odgovor je bio zašto ja kompliciram, kaj mi je teško izvaditi uvjerenje o prebivalištu. S druge strane nisu htjeli uzeti moj prijedlog nego su mi dali neke svoje šprance molbu i zahtjev. Ja sam im rekao da se u zk postupku odlučuje na temelju preijedloga a ne zahtjeva i molbi, no oni to ne kuže. Još sam morao platiti duplu pristojbu 100kn premda sam imao jedan prijedlog koji nisam mogao predati. U njihovoj molbi brišu društveno vlasništvo na temelju Zakona o vlasništvu i dr. st. pr.?????? Kaj nije druš. vl. obrisano ustavnim amandmanom 1990. godine???? Itd itb. Uglavnom izgubio sam živce totalno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razumijem da si ljut, ali bar da malo olakšam situaciju...

nije plaćena dupla pristojba, jer se radi o dva odvojena prijedloga. Za svaki prijedlog 50 kn.

- društveno vlasništvo briše se temeljem čl. 365 Zakona o vlasništvu..., ali ne službenim putem već na zahtjev stranke (dakle zahtjev iliti prijedlog - 50 kn)

- promjena adrese - bez obzira što baka tamo živi 100 godina, ona je promjenom naziva adrese stvarno i promijenila adresu prebivališta (adresa na osobnoj je promijenjena u odnosu na raniju, zar ne). E sad - promjena adrese prebivališta se u gruntovnicama stvarno radi temeljem uvjerenja o prebivalištu, da bi se vidjelo i iz drugih podataka da se radi o jednoj te istoj osobi koja je upisana u gruntovnicu i ovoj koja se upisuje.

Ako se išlo bez uvjerenja onda bih ja svakako predala uvjerenje od katastra da se promijenio naziv ulice, uz bakinu staru i novu osobnu iskaznicu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne slažem se s tobom, moram priznati a i epilog je na mojoj strani: naime, promijenili su obje adrese na vlasničkom (u posjedovnici adresu nekretnine i u vlastovnici adresu vlasnika) BEZ UVJERENJA O PREBIVALIŠTU!! Ja i dalje tvrdim da nije promijenjeno prebivalište nego je prebivalište promijenilo naziv!! Baka nije u MUP išla mijenjati prebivalište, već je MUP to sam napravio a bakina dužnost je izvadi novu osobnu.

Što se tiče ovog drugog nije mi jasno zašto ja u svom prijedlogu ne mogu navesti par stvari da gruntovnica riješi i platim jednu pristojbu?? Dobro logika je na tvojoj strani, ali jedan prijedlog jedna pristojba, zar ne? Uostalom i sama si napisala za za svaki prijedlog jedna pristojba. Ja sa 1 prijedlogom tražim recimo tri stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija