Jump to content

specijalistički pregled


deltacro

Preporučene objave

Molim da mi odgovori tko je upoznat dali imam pravo i ako imam kako da ostvarim specijalistički pregled kod privatnog liječnika obzirom da u gotovo svim zdravstvenim ustanovama takav pregled moram čekati oko 5 do 6 mjeseci kako bi došao na red... imam informaciju da je moguće u privatnoj klinici to napraviti ,a da se dobije povrat novca kojim se to plati.Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo se ostvaruje pod uvjetom da se kao pacijent i osigurana osoba HZZO-a (Zavoda) s urednom uputnicom pojavite na specijalističkom pregledu u zdravstvenoj ustanovi koja ima ugovor s HZZO (opća ili specijalna bolnica, kb ili kbc, ili dom zdravlja ili privatnik-ne znam o čemu je riječ) .

Ustanova, odnosno privatnik obvezni su osiguranu osobu Zavoda upućenu radi korištenja bolničkog liječenja ili specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite primiti na bolničko liječenje ili specijalističko-konzilijarnu, odnosno dijagnostičku obradu odmah, a najkasnije u roku od 30 dana od dana kad im se osigurana osoba s uputnicom izabranog doktora prvi put javila.

Ako ustanova, odnosno privatnik ne pruži osiguranoj osobi Zavoda traženu zdravstvenu zaštitu u roku od 30 dana, doktor radnik ustanove, odnosno privatnik obvezni su na uputnici naznačiti razlog nepružanja tražene zdravstvene zaštite s naznakom datuma kad će osiguranu osobu primiti na bolničko liječenje, specijalistički pregled ili dijagnostički, odnosno terapijski postupak, s time da pri tome ovisno o medicinskoj indiciranosti i raspoloživim kapacitetima osiguranoj osobi osigura zdravstvenu zaštitu unutar roka od 60 dana od datuma prvog javljanja osigurane osobe Zavoda ustanovi, odnosno privatniku.

Ako radnik ustanove, odnosno privatnik ne naznače razlog neprimanja osigurane osobe Zavoda i datum kada će je primiti na bolničko liječenje, odnosno specijalistički pregled ili dijagnostički, odnosno terapijski postupak ili naznači datum primitka koji prelazi rok od 60 dana od dana prvog javljanja osigurane osobe u ustanovu, odnosno kod privatnika, Zavod je obvezan osiguranoj osobi osigurati bolničko liječenje, odnosno specijalistički pregled, dijagnostički ili terapijski postupak u drugoj ugovornoj ustanovi.

To znači da Vi tada odete kod privatnog liječnika i kada obavite pregled i platite račun za isti, dođete na šalter nadležnog ureda HZZO-a i tamo podnesete zahtjev za refundacijom navedenih troškova.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

To znači da Vi tada odete kod privatnog liječnika i kada obavite pregled i platite račun za isti, dođete na šalter nadležnog ureda HZZO-a i tamo podnesete zahtjev za refundacijom navedenih troškova.

 

I tada će vam zahtjev za povrat plaćenih troškova biti glatko odbijen, jer kako je već moj prethodik gore pastirao, pa onda potpuno pogrešno protumačio isto, ukoliko jedna ugovorna zdravstvena ugtanova nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu zaštitu iz bilo kojeg razloga, tada se ista osigurava u drugoj ugovornoj, a ne neugovornoj (kod "čistih" privatnika), osim ukoliko korištenje zdravstvene zaštite nije bilo hitne medicinske indikacije, u tom se slučaju može ostvariti povrat, no naravno ne tržišna cijena usluge, već ona propisana tzv. Plavom knjigom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija