snjeza1 objavljeno: 28. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 28. ožujak 2008. Iznajmio sam poslovni prostor u sklopu kuće na 5 god. s tim da je otkazni rok istome 3 mjeseca po ugovoru.Firma(osoba) koja je unajmila poslovni prostor nije mi platila stanarinu 6 mjeseci.Kakve su moje pravne mogućnosti da ga iselim,i da li ja moram ispoštovati iz ugovora otkazni rok 3 mjeseca? Unaprijed hvala!!! Željko,najam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 28. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. A jeste li u ugovoru regulirali što u slučaju neplaćanja? Možda se automatski raskida ugovor? I jeste li možda solemnizirali ugovor? Jer tada imate ovršnu ispravu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snjeza1 odgovoreno: 28. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. u tome i je najveći problem,jer u ugovoru nije navedeno ništa za slučaj neplaćanja a ni ugovor nije solemniziran notarica je napisao: "A jeste li u ugovoru regulirali što u slučaju neplaćanja? Možda se automatski raskida ugovor? I jeste li možda solemnizirali ugovor? Jer tada imate ovršnu ispravu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 28. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. 1. Otkaz ugovora o najmu, zbog neplaćanja, preporučeno na adresu najmoprimca. Otkazni rok iz ugovora se mora poštivati. 2. Pozvati da isele po isteku otkaznog roka, a svakako i na plaćanje dužne zakupnine 3. Ako ne isele milom tužiti, isto se odnosi na zakupnine Inače ovakva situacija često završava ko u lošim filmovima: firmu moraš tužiti da izađe i to traje tri godine. Dobiješ presudu za zakupninu, ali je nemaju novaca platiti... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snjeza1 odgovoreno: 28. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 28. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. imate pravo retencije, zadržanja pokretniona, stvari koje se nalaze u poslovnom prostoru na ime neplaćene zakupnine, i pravo tražiti naknadu za korištenje poslovnog prostora u visini zakupnine i za vrijeme kada je istekao otkazni rok. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.