Rocky_st objavljeno: 30. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 30. ožujak 2008. Zanima me može li se šta postići odbijanjem uzimanja plave kuverte prekršajnog suda šta dolazi na kućnu adresu? Može li slučaj tako otići u zastaru? Ako dođe policija na kućna vrata da osobno uruči kuvertu može li se šta napraviti (recimo ne otvoriti im vrata, ili ne preuzeti)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 30. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. policija vam neće donesti plavu kovertu, sud će ako 2 puta odbijete primit kovertu sa povratnicom, uputiti zahtjev policiji za privođenje. A njima se nemožete oduprijete. Ako im ne dozvolite ulaz , na što imate pravo, sud će donijeti nalog za Nasilan ulaz u vaš dom. A. to vam nije potrebno Ukoliko niste krivi, čemu sve ovo?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BrummBrumm odgovoreno: 30. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. Iz vlastitog iskustva ili čuo tamo od nekoga ... Ma daj molim te Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rocky_st odgovoreno: 31. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. Kažeš da mogu nasilno ući u moj dom??? Mislim da to baš i ne smiju. Ima li ko kakvog iskustva u vezi ovog da mi kaže, bio bi mu zahvalan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marioo odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. osnovno pravilo slanja prekršajnih poziva je da te dva puta zovu, mada već na prvom pozivu piše da se treba ispričati za nedolazak. 3 put upućuje se dovedbeni policiji koja ti zakuca u rano ujutro kod kuće ili te odvuku sa posla, pa neka cijelo susjedsdstvo zna kako ti nisi htio platit kaznu za pojas ili krivo parkiranje, ili ti nakon toga pošalju potražni nalog pa te cijela policija u RH traži pa ako te zaustavi bilo gdje budu te malo preispitali Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. Nisi dobro pročitao...Ukoliko Sud donese Nalog za Prisillni ulaz u stan... Isto je kao i Nalog za pretres stana. samo ne kužim..opet ponavljam..ako nisi kriv..čemu sve te peripetije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BrummBrumm odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. marioo je napisao: osnovno pravilo slanja prekršajnih poziva je da te dva puta zovu, mada već na prvom pozivu piše da se treba ispričati za nedolazak. OK, ajde molim te objasni nam kako čovijek zna što piše u plavoj kuverti ako je spriječen nekakvom obavezom ili jednostavno nije ju u mogučnosti podići na pošti ??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. Nisi dobro pročitao...Ukoliko Sud donese Nalog za Prisillni ulaz u stan... Isto je kao i Nalog za pretres stana. samo ne kužim..opet ponavljam..ako nisi kriv..čemu sve te peripetije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BrummBrumm odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. mike06 je napisao: samo ne kužim..opet ponavljam..ako nisi kriv..čemu sve te peripetije. Pa valjda nebi spominjao zastaru, a uz to i nigdje ne spomije da nije kriv (ustalom nitko nije kriv dok .....) nego ga zanima procedura ako ne preuzme poziv. Uzgred ja ni sam neznam koliko ih nisam preuzeo i jedino mi je došao polismen da provjeri dali sam na toj adresi prijavljen i to na drugoj, a ne na onoj na koju su slali pozive (a u međuvremenu opet promjenio adresu ) E da, sjećam se da je bilo, ali to dosta davno, da mi je staroj došao pozornik, rano ujutro i ostavio poruku da se javim sutkinji za dogovor kada sam u mogučnosti pojaviti se na ročištu i to kada nisam TRI puta, nakon što sam podigao poziv, pojavio (uzgred i to je otišlo u zastaru - magični broj 2god.) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rocky_st odgovoreno: 31. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. Ma najbolje da lipo ništa ne uzimam pa ako ode u zastaru, ode. Svaki put sam dosad prizna prekršaj i platia šta sam bia kriv, ali ovaj put neću jer igrom slučaja ovaj put je policajac pogriješia, ali pošto na sudu ionako sve ide u njegovu korist ovaj put me neće vidit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
leopard odgovoreno: 31. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. netrebaš primiti niti išta potpisati...Zakon je takav i ništa ti nemogu....Imam ja slučaj po jednoj drugoj osnovi gdje osoba koja je tužena bježi od primitka poziva za sud i nitko joj ništa nemože...platio sam i lovu ovoj državi da ga nađe i sudskog dostavljača poziva...ništa nije bilo odrađeno.....samo moj slučaj može trajati 100 godina...a ti ako ti se ne uruči nešto nemožeš za to ni odgovarati...samo je puitanje do kada možeš odugovlačiti s pozivom i tom plavom kovertom...a možeš prilično dugo....i nema veze za 4. godine ode ti sve u zastaru....nije to tako veliki period..pogotovu ako ulažeš žalbe i imaš nove materijale koji te mogu osloboditi krivnje, a u krajnjem slučaju i ne moraju...kontaktiraj me za ostalo da ti kažem... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rocky_st odgovoreno: 31. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 31. ožujak 2008. Hvala leoparde. Ja sam isto pretpostavlja da dok ništa ne potpišem ne odgovaram za ništa. Još je ovaj prekršaj bia prije otprilike godinu dana tako da za njega važi zastara 2 godina šta je olakotna okolnost. Baš ću te kontaktirat pa ti reć kako idu stvari, da mi daš još koji savjet u budućnosti bude li mi trebalo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.