Jump to content

Sigurnosni pojas


zoky1

Preporučene objave

Policajac me zaustavlja, a ja prije nego sam se zaustavio sam se vezao, dakle bio sam vezan kada mi je prišao , medjutim on navodi u prekšajnom nalogu "a što je utvrdio kada je istome prišao s lijeve strane automobila" dakle to nije istina jer sam ja se vezao cim sam vidio službeno vozilo policije .

Svakako on je vidio da se ja vezem to je sigurno ali bio sam vezan kad je prisao vozilu dali da se zalim ili da platim , molim vas odgovorite,

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vezali ste se kad ste ugledali policajca ....

kako ćete dokazati da ste u trenutku zaustavljanja ipak bili vezani? ovo što ste napravli je sam po sebi prekršaj, jer se ne vežemo sig. pojasem kad ugledamo policajce (da nam oni služe kao podsjetnik da to učinimo - a to znači ako ih nema na cesti i mi ih ne vidimo, nećemo to ni učniti :-?), pa onda na sudu radimo od njih budale, uvjeravajući sve, od suca do zapisničara, da smo bili vezani, a vezali se tik "ispred nosa policajcu"...

na vama je da odlučite kakva će vam biti obrana....

po menipriznajte, platite i slijedeći put pametnije!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako ćete dokazati da ste u trenutku zaustavljanja ipak bili vezani?

 

Ne zelim od nikoga praviti budale nego cu reci da sam se zavezao 50 m prije sto i jesam, sad je samo pitanje ko od koga radi budalu ako policajac kaze da ja nisam bio vezan kad je prilazio ili ja koji sam se vezao ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako stvarno niste bili vezani za vrijeme vožnje, onda bi bilo fer i korektno da platite kaznu.

S druge strane, jasno je da policajac pokušava "pojačati" svoj prekršajni nalog navodeći da vi niste bili vezani u trenutku kada vas je on zaustovaio, odnosno prišao vozilu.

 

Ako ste povrijeđeni zbog toga, a na što imate puno pravo, jer je puno lakše platiti kaznu za ono što ste napravili, a ne za "friziranu" verziju, onda vam predlažem da preispitate događaj na nači:

 

- da li se službena osoba predstavila značkom i iskaznicom (značka je morala bit na odori ako je osoba bila unifornmirana)

 

- da li je bila profesionalna i pristojna, ili je možda povisila glas (sl. osoba), te time vrijeđala vaše dostojanstvo i umajila ugled službe i povjerenje u policiju

 

- da li je na obavezni prekršajni nalog upisala čitko svoje ime i broj značke, odnosno da li broj značke odgovara broju sa službene iskaznice

 

U krajnosti, ako smatrate da je nalog lažan, možete podnijeti kaznenu prijavu protiv sl. osobe, ali mislim da bi to ovdje bilo "overkill".

 

Ako se desilo nešto od gore navedenog, predlažem da napavite prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova RH, te zatražite od nadležnog tijela istragu i primjereno disciplinsko postupanje.

 

Vi lijepo platite kaznu (ako ste krivi), a u svakom slučaju mi građani od policije moramo taržiti da prestanu "šerifovati" po prometnicama, te da postanu uzorni, profesionalni djelatnici, kojima će se moći vjerovati. Naravno, ovo se odnosi na one koji se tako ponašaju, a čast onima koji već jesu, a javnost neka prosudi koji su u većini.

 

Pogledajete Zakon o policiji i Etički kodeks državnih službenika.

 

I na kraju, vi kao okrivljenik možete izabrati način obrane kakav želite (pa i laganje), ali da li se stvarno želite spuštati na razinu tog policajca???

 

Više o vjerojatnosti na uspjeh pogledajet na dolje navedenom linku.

 

Sretno.

 

Novi prekšajni zakon - reket na cestama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo je to da je on mene tada pustio kazeci "gospodine inace morate biti vezani cijelo vrijeme" na kraju je kuci dosao prekrsajni nalog...

Ne znam, al zasto on laze, to me ubija zasto nije rekao vidio sam da se vezao prije nego sam ga zaustavio....zasto policija LAZE, to me zanima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoky1:

Zanimljivo je to da je on mene tada pustio kazeci "gospodine inace morate biti vezani cijelo vrijeme" na kraju je kuci dosao prekrsajni nalog...

 

Prekršaj se ne utvrđije samo u trenutku kada Vam policajac priđe kod vozila. Policajac je utvrdio prekršaj neposrednim opažanjem prije nego što Vas je zaustavio.

 

Po meni policajac uopće ne laže ako je napisao da niste bili vezani, jer i Vi sami priznajete da niste bili vezani i da ste se vezali kada ste vidjeli policijsko vozilo.

 

Možete uložiti prigovor, tijekom postupka zatražite između ostalog i suočenje s tim policajcem. Moje mišljenje je da će taj policajac potvrditi cijelu Vašu priču i da ćete i pored toga biti proglašeni krivim. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ovo je vec rjesenje od suda u kojem mene nije bilo na raspravi ... ne kuzim kako su mogli uopce bez mene i rjesiti slucaj, svakao cu se zaliti viskom prek. sudu.

Inace ovdje on iskazuje ""navevši kako prilikom zaustavljanja je uočio kako vozač nije vezan sig. poj., a što je utvrdio kada je istom prišao sa ljeve strane automobila.

OK dakle on laže (kaz. dijelo) jer nije utvrdio prilkom prilaženja već je moga samo utvrditi neposredn opažanjem, mislim ...sto napisati u žalbi. Ponavljam ja sam se vezao ipred njega 50 m sto je on vidio, al kad sam zaustavlejn bio sam vezan !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija