Jump to content

kako oformiti sindikat ?


bestfather1

Preporučene objave

S obzirom da se situacija u velikim centrima samo pogorsava ,vise nitko i ne reagira na pokusaje da se nesto i promjeni svi slijezu ramenima i govore nam a tko vam je kriv kada se ne znate organizirati u sindikat i suprodstavite se nadredjenima.Pa mene zanima na koji se onda način treba i moze to oformiti ,uputite me.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 173.

(1) Sindikat mogu utemeljiti najmanje deset punoljetnih i poslovno sposobnih fizičkih osoba.

(2) Udrugu poslodavaca mogu utemeljiti najmanje tri pravne osobe ili punoljetne i poslovno sposobne fizičke osobe.

(3) Udrugu više razine mogu utemeljiti najmanje dvije udruge iz stavka 1. ili 2. ovoga članka.

(4) Naziv udruge, odnosno udruge više razine, mora se jasno razlikovati od naziva već registriranih udruga, odnosno udruga više razine.

 

 

Više o tome pročitajte U Zakonu o radu u dijelu XIX. SINDIKATI I UDRUGE POSLODAVACA. Zakon otvorite ovdje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osnivanje sindikata zahtijeva malo znanja i puno truda. Najboje je da se povežete s jednim od sindikata koji već postoji i organizirate podružnicu. Tu vam mogu pomoći kolege iz SSSH, URSH, HUS, NHS. Oni vam mogu odraditi baš sve, a na vama je samo da potpišete pristupnicu i izaberete sindikalnog povjerenika. Ako pak želite svoj sindikat javite se za detalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne favoriziram savez, ali logicno je da se obrate sindikatu trgovine ukoliko se ne odluce za osnivanje vlastitog sindikata, a njihova je odluka nakon sto osnuju vlastiti sindikat zele li biti uclanjeni u neku od sredisnjica (to uopce niti ne moraju uciniti). no, vidim da postoji i granski sindikat trgovine u hus-u, takodjer je potpisnik granskog kolektivnog ugovora za djelatnost trgovine, kao i sindikat trgovine, pa se mogu obratiti i hus-u, zasto ne. ivekovica i njegov novi sindikat ne preporucam nikako, iako je hus kao sredisnjica ok, no iz mog iskustva ivekovic nikako.

 

a zasto sindikat istre i kvarnera? pa oni okupljaju ponajvise ugostiteljstvo i turizam, a mozda ovi nisu uopce s tog podrucja (iako su sik-ovci jako simpaticni)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija