Jump to content

zar mi nitko ne može pomoći?


tereza

Preporučene objave

Zaustavio me presretač na auto putu. Vozila sam 170 km/h na jednom dijelu. U međuvremenu je prošlo kraj nas drugo vozilo većom brzinom, te je presretač nastavio za njim. I jedno i drugo je zaustavio nakon cca 1 km. Policajac koji je bio prisutan je izjavio da su me zaobišli i na displeju se pokazao natpis "Stop policija", što apsolutno nije točno. Isto tako, ja sam ga upitala da li mogu kaznu platiti na licu mjesta što je on odbio, rekao je da ne mogu i da to mora poslati na prekršajni sud. Da li je to točno i ako nije, postoji li neki članak u zakonu na koji se mogu pozvati? Hitno mi treba savjet, pišem žalbu...hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada te na auto putu neko zvizne sa 170 km, ti umanjuj koliko hočeš. prijatelju, ali kod svetog petra.

jednostavno, vozili ste prebrzo, uhvatili su vas i dobit će te propisanu kaznu. ne mora se svaka kazna naplatiti na licu mjesta, za neke policija ne može naplatiti već šalje sudu.

kada dobijete sudsko rješenje pisati će i uputa o pravnom lijeku pa ga možete iskoristiti.

smisao kažnjavanja nije u represiji već da osobu uputi da više ne ćini takve prekršaje. kod vas to očito ne vrijedi. :-D:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ja ti samo govorin da nema teorije da joj dođe tolika kazna tj. 3000kn za pišljivih 170km/k...

... smisao kažnjavanja je da država napuni blagajnu i to svaki pametan čovik zna... vidi kako se puno smanjia broj stradalih od kad se uvea novi zakon, moš mislit, gine ih još i više... da je državi toliko stalo do naše sigurnosti prvo bi sanirali crne točke na cestama i ceste općenito pa tek onda dizali cijene kazna za prekršaje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakvih tu sve bedastoča ima...

Kazna za 170 kmh je 300 kuna i to je to,nikakvi bodovi ni ništa više.

Evo i objašnjenje za neuke: 170-10% =153,znači prekoračenje 23kmh,do 10 kmh je kazna 0,od 10-30 je 300 kn,30-50 je 500 kn i 1 bod.

u najgorem slučaju ako je 170 sa već uračunatom tolerancijom onda dobite 500 kn i 1 bod.

Pozdrav;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Članak 54.

 

(1) Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše:

 

1) 130 km na sat na autocestama,

 

2) 110 km na sat na cestama namijenjenim isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti,

 

3) 90 km na sat na ostalim cestama.

 

(2) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do tri mjeseca i tri negativna boda.

 

(3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine i izreći će mu se jedan negativan bod.

 

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

pozdrav ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija