Petar38 objavljeno: 21. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2008. Mozda ovaj moj primjer ima vec negdje ovdje ali ja iskreno nista konkretno nisam nasao. Susjedno zemljiste od 100m2 pripada covjeku kojega poznajem i on mi zeli to prodati zasto sam ja naravno zainteresiran. Problem se pojavljuje da je to Zemljiste u Vlasnistvu RH tako su bar rekli u Katastru. Doticni gospodin ima Kupoprodajni ugovor iz1984 da je to kupio a poziva se i na svjedoke koji su spremni i pismenu izjavu dati. Buduc da vrlo malo poznajem te sve pravne postupke,interesira me dali i kako je uopce moguce da se to zemljiste vrati u vlasnistvo doticnog gospodina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sizif odgovoreno: 21. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2008. Stanje u zemljišnim knjigama ne mora odgovarati faktičnom stanju na terenu. Gospodin može biti vlasnik, a da novo stanje nije uknjiženo. Najtransparentnije bi bilo da on prvo uknjiži svoje vlasništvo pa da onda prodaje zemljište. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petar38 odgovoreno: 21. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2008. Da to i jest problem kako sad uknjizit vlasnistvo i otlud je zemljiste u vlasnistvu RH kad je ono kupljeno od privatne osobe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.