zasu objavljeno: 12. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 12. svibanj 2008. Molim vas da mi pomognete protumačiti prava. Radim u državnoj firmi. Kako protumačiti moja prava nakon smrti djeteta i još sam na porodiljnom. Moja dr. bi me slala na komisiju, teta na šalteru nema pojma, teta pravnica kaže da imam 45 dana ali da se ne mogu vratiti niti ranije koji dan. Više nemam pojma koje tu lud? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. Prava majke u slučaju djetetove smrti Članak 71. Ako radnica rodi mrtvo dijete ili ako dijete umre prije nego što je prošao rodiljni dopust, ona ima pravo nastaviti koristiti rodiljni dopust onoliko vremena koliko je, prema nalazu i mišljenju ovlaštenoga liječnika, potrebno da se oporavi od poroda i psihičkoga stanja uzrokovanoga gubitkom djeteta, a najmanje 45 dana, za koje joj vrijeme pripadaju sva prava na temelju rodiljnoga dopusta. a ta prava u vezi rodiljnog dopusta navedena su prethodnim člancima Zakona o radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zasu odgovoreno: 14. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2008. Hvala ti renvoi, ali pazi sad ovo. Ponovo sam išla kod pravnice na HZZO i pročitala mi je baš taj članak, pa je zvala nekog u med. povjerenstvu i na kraju joj je zaključak da se sad moram prebaciti sa porodiljnog na bolovanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lutjena odgovoreno: 17. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2008. Ako nije proteklo tih 45 dana, ne morate se prebaciti na bolovanje već ostajete na rodiljnom dopustu. Zakon je po tom pitanju vrlo jasan i na to skrenite pažnju toj pravnici u HZZO-u. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 17. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 17. svibanj 2008. Dobro Lutjena kaže. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.