Jump to content

Moram li i kako dokazati


queta

Preporučene objave

Molim pomoć,

 

djed mi je umro prije mnogo godina, a tek smo nedavno pronašli neke umjetnine koje su pripadale njemu. Obitelj se usmeno složila da te umjetnine pripadnu meni i tu nema problema. mena zanima ukoliko budem prodavala te umjetnine, hoću li morati i kako ću dokazati da pripadaju meni i da imam pravo s njima raspolagati, budući da nikada nije niti bilo oporuke i sl. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite naknadno pronađenu ostavinu i priložite svoj popis tih umjetnina, kao i sve moguće podatke o njima (dokumentaciju o stjecanju, specifikacije, račune...). Radi veće indetifikacije umjetnina i vaše sigurnosti zatražite da javni bilježnik sastavi službeni popis (koji će sastaviti uvidom na terenu).

Ako su svi nasljednici suglasni da su umjetnine na bilježničkom popisu doista pripadale pokojnom, tada te umjetnine ulaze u naknadno pronađenu ostavinu te se dijele među nasljednicima, pa tako mogu pripasti i vama po ustupu nasljednih dijelova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija