Jump to content

dijete vlasnik nekretnine?


wileia

Preporučene objave

samo da dopunim gornji post,djete može biti vlasnik nekretnine, naravno da ga zastupaju roditelji kao zakonski zastupnici, ali u slučaju raspolaganja tom nekretninom treba se tražiti dozvola centra za socijalnu skrb (do 18. god. života djeteta), a nakon 18. djete-odnosno tada odrasla osoba može slobodno raspolagat nekretninom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

wileia je napisao:

Hvala.

A sto je s porezom na kupnju nekretnine, placa li ga baka ili roditelj, te vrijedi li tu ono oslobodjenje pri kupnji prve nekretnine (jer dijete jos ne posjeduje nista)?

 

Jako zanimljivo pitanje. U principu bi dijete trebalo biti oslobođeno plaćanja poreza jer mu je to prva nekretnina, ali kako se to oslobođenje vezuje uz nabavku nekretnine u svrhu rješavanja stambenog pitanja, a dijete još živi kod roditelja, da biste izbjegli neugodna iznenađenja, pitajte točno u nedležnoj poreznoj upravi kojoj ćete i prijavljivati kupnju nekretnine.

Nije problem da ime djeteta stoji u kupoprodajnom ugovoru samo se piše ovako kupac (ime djeteta) zastupan/a po xy (zakonski zastupnik). Tako to mislite izvesti, dati novce za stan, a dijete je kupac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija