Jump to content

kako doci na DLP na svoj zahtjev?


hos91

Preporučene objave

hos91 je napisao:

...

Kojim putem mogu tražiti pregled da sam dođem... predao sam tužbu Ustavnom sudu..i to ce trajati godinam.. :kavica: dok dođe na red..

Pretpostvaljam da ste predali tužbu Upravnom sudu a ne Ustavnom sudu. Upravni sud će zatražiti očitovanje MOBMS-a o vašoj tužbi i ako u očitovanju oni navedu da ostaju pri svome i smatraju da tuzbu treba odbiti kao neosnovanu (a to rade koliko je meni poznato u 100% slučajeva...) tada nemate šanse za pregled pred DLP-om. Ako u tom očitovanju navedu da će ponovno razmotriti predmet tada možete tražiti da vas DLP pregleda i sigurno će vas pozvati. Zapravo vi možete tražiti ali vas neće pozvati odnosno ako uopće odgovore na vaše traženje nakon podnošenja tužbe. Rezime: do donošenja presude Upravnog suda :kavica: tj. poslije dvije godine od mišljenja DLP kojim ste odbijeni podnijeti novi zahtjev- što bude prije presuda ili dvije godine; izbor taktike ostaje na vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

compa! Najmanje je bitno koliki postotak je bio na PLP jer ovi "drugi(DLP)" su bog i batina,a covjeku su skresali na nekih 19% tek toliko da nemoze ostvariti status hrviSad mu predstoji dugotrajan i mukotrpan put u svezi dokazivanja (postrojba-HOS,lijecnicka dokumentacija itd.)sudjelovanja i oboljevanja a vezano uz sudjelovanje u dom.ratu. Preporucam mu da nastavi sa lijecenjem pa i hospitalizaciju u nekoliko navrata dok mu predpostavljam..upravni spor nebude rijesen,dalje sve ovisi kakav ce ishod iz pokrenutog spora biti konacan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

generacija63 je napisao:

compa! Najmanje je bitno koliki postotak je bio na PLP jer ovi "drugi(DLP)" su bog i batina,.

 

A zašto onda uopće idemo prvo na PLP?? Da onda to rješenje ide na reviziju na DLP ?????? Jel se tko ikada to zapitao ?

 

Ako ovo od PLP rješenje ne vrijedi ništa, a ne vrijedi, već je potrebno da to potvrdi DLP koje ili potvrdi ili ne potvrdi i to njihovo je konačno, ZAŠTO onda postoje ovi na PLP ?????

 

Zašto ih se plaća ????

Što uopće oni rade ????

Kakve je njihova uloga ????

 

Po ovome kako stoje stvari da je DLP ono koje vedri i oblači, a tako je, onda nam PLP, mislim sada općenito na državu nije niti potrebno jer samo troši državni novac na plaće službenika koji tamo sjede i donose nekakva rješenja koja podlježu revizijama DLP i koja ništa ne znače. I što je najvažnije troše naše vrijeme i živce.

Troše, papir, troše tintu, troše struju , sjede piskaraju a to što napiskaraju meni ili bilo kome drugome ne znači ništa, već samo rješenje DLP .

 

Bilo bi bolje da se tada ukine PLP i ostane samo ovo DLP ( ili kako bi se već zvalo ). Ne moraju ovi iz dosadašnjih PLP dobiti otkaze nego neka samo prijđu u DLP i puno bi prije bili gotovi i riješeni naši predmeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

plp nam prva daje riješenje pregledavanjem naših nalaza liječenja a dlp potvrđuje ili osporava riješenje plp.prve vidimo a kod drugih odlaze papiri.nisi se zapitao (a bila je afera u osijeku i splitu) da "POZNAŠ" jednog člana komisije i recimo dobiješ 40% invalidnosti a imaš 3-4 kontrole kod psihijatra.vjerovatno da takve trgovine spriječe ili dovedu na nezanemariv broj postoji dlp.ovo je samo moje mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ja sam za to da se ukine PLP neka ostane samo ovo DLP ili viša komisija ili kako će se već zvati, jer od PLP od njihovog rješenja nema nitko nikakve koristi.

 

Neka bude samo jedna komisija ova koja vedri i oblači, neka bude rigorznija, neka u njoj budu i uskok i mup i doktori specijalisti i svi ostali stručnjaci i suci, ali ovo sa PLP pa sa DLP je ipak ne malo puno previše vremena čekanja i isčekivanja tog rješenja od DLP jer ovo od PLP ne vrijedi ništa bez ovoga od DLP.

 

Mislim da bi se time uštedilo i vrijeme i novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PLP daje svoj mišljenje o postotku invalideta imajući u vidu vas i vašu papirologiju. DLP služi kao revizijski dio, te na uvid ima samo papirologiju. Po mom razmišljanju ovo je malo kontadiktorno. PLP bi trebao imati uvid u papirologiju, a onaj koji daje konačnu ocijenu o postotku invaliditeta trebao bi nas i vidjeti u kakvom smo stanju. Malo pobrkani lončići, ali valjda nekome tako odgovara. zašto dvije komisje, zbog žalbi i uprvnog spora. da postoji jedna institucija, koji pravni lijek upotrijebiti? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

povuči ču tužbu, kad dođe vrijeme.. znam koliko traje ..ali mi nije jasno ako imam 38 pregleda i nalaza , dnevne bolnice..psiho razgovora s psihicem..kako mogu napisati da nije dovoljno lijecnički potkrijepljeno..pobijaju misljenja od svojih kolega od njih 8,9 doktora koji su profesori rade na medic fakultetima..neznam ko je tu lud ... njih 8,9, ... ja ..ili njIh 4 u komisiji DLP..

 

Osim HOSa imam i 11mj ZNG..od početka lipnja 91. do početka studenog 92...pa to nije valjda dosta za to da bi obolio..izgubio sam i 8 zubi u to vrijeme..prekinuo studij..bio sam apsolvent na fakultetu i nisam ga zavrsio a ostalo mi je 5 ispita..dva puta se zenio ..jednom rijeci sam protracio životi najbolje godine..40 mi je a nemam nista ni stan, posao djece..a alkohol nisam nikad konzumirao pa nemogu reci da sam zbog toga takav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od tuzbe nemoj odustajati.imas dobre argumente,a u medjuvremenu na kontrle(psih),snalazit ces se par godina kako sam znas,ili ce ti valjda i ta drzava za ciju smostalnost si obolio nekako pomoci ,mada je jako skrta po tom pitanju-Lijepa Nasa,pa ces valjda docekati i taj odgovor na tuzbu(pozitivan),mozda jos i vise obolis!?sve u svemu jako uvrijedljivo.drz se!,a kako doci na DLP na svoj zahtjev??valjda od nekog organa nase drzave?? :-?:-):-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je, što prije ostvariti pravo. Podnijeti zahtjev nakon 2 godine ili tužbom nakon malo više godina doći do toga da se isti upućuje na PLP. Tužbom neće ostvariti invaliditet, već samo mogućnost da to ostvari. No, kako stvari stoje, kod ponovnog podnošenja Zahtjeva za priznavanje status HRVI-a, tražiti će ga da odustane od tužbe, jer ga neće uzeti u rad. Barem je trenutno situacija takva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vežući se na početni post, HOS 91, već je pokrenut Upravni spor, barem to tako shvaćam, znači žalbeni rok, prošao ili (ne)iskorišten. U slučaju žalbe na rješenje PLP-a, može se tražiti nazočnost kod rješavanja žalbe u revizijskom, tj. DLP, no opet postoji pitanje hoće li vas pozvati ili će predmet riješiti bez vaše nazoćnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hos91

navodiš da si bio u Vukovaru ,dali si bio i u logoru.

zarobljavanje i boravak u logoru više od tri dana, nosi

zakonski najmanje 20% invalidnosti ali ako uz medicinsku dokumentaciju priložiš i potvrdu u kojoj je navedeno da si bio u zarobljen i u logoru .

nakon rješenja PLP trebao si uložiti žalbu ,po uputi o pravnom lijeku i tada te DLP pozove na procjenu invalidnosti.

ako nisi uložio žalbu na rješenje od PLP,DLP rješava po reviziji i ne poziva na pregled podnositelja zahtjeva.

navosiš da si Ustavnom sudu podnio tužbu protiv rješenja DLP, nije bitno zato što Ustavni sud tužbu dostavi Upravnom sudu kada utvrde da je greškom tužba dostavljena njima.

Tužbu ne povlači .

ako je ispravno postavljena i napisana trebala bi biti uvažena s obzirom na medicinsku dokumentaciju.

tada Ministarstvo tj.DLP treba donijeti novo rješenje o tvojoj invalidnosti ,uvažavajući pravno shvaćanje suda.

 

ako nije pravilno postavljena i napisana tj.ako u tužbi nisi naglasio da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje ,da nije uzeta u razmatranje cjelokupna medicinska dokumentacija a time da je povređen zakom na tvoju štetu,možda tužba i ne bude uvažena.

 

ja sam vodio upravni spor od 1997.g.i nakon trečeg rješenja 2005.g. dobio 80% invalidnosti.

počeo sam sa invalidnosti od 30% privremeno 93.g

94.g.DLP uvažio moju žalbu i dobio 40% invalidnosti trajno

a istoj žalbi priližena i potvrda o logoru.

istjekom dvije, 96. godine podnosim novi zahtjev za ocjenu invalidnosti a iz razloga što mi nije uvažena cjelokupna medicinska dokumentacija kod prijašnjih ocijena invalidnosti.

97.g pokrečem i upravni spor.

98 .g dobijem presudu "Uvažava se tužba" ali Ministarstvo ne postupi u cijelisti po presudi Us

nakon prepiski s Ministarstvom 99.g.nova tužba Us

za njeno rješavanje trebalo malo duže pa sam novu presudu

"uvažava se tužba" dobio 2003.g.ali Ministarstvo opet ne postupa po presudi Us pa sam ponovo podnio tužbu Us.

nakon treče presudu Us2005.g.kojom se "uvažava tužba tužitelj"

pozvan sam na DLP u Dubravu u Zg i tada mi je određena invalidnost od 80%.

 

ovo sve sam naveo da bi ukazao da je put dug i trnovit i da treba puno strpljenja ali da se isplati.

 

za uspijeh je potrebno odgovarajuča medicinska dokumentacija,dobro sročena tužba i upornost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija