Jump to content

valjanost ugovora o doživotnom uzdržavanju


smokva3

Preporučene objave

Pozdrav!

Moj otac je napravio oporuku 3 tjedna prije smrti.U oporuci mi je ostavio nekretninu.U ostavinskoj raspravi se ustanovilo da nije bio vlasnik čitave nekretnine već polovice,druga polovica je bila vlasništvo majke. Moja majka je na ostavinskoj raspravi rekla da dok je živa želi da imovina koju posjeduje bude njena.Ja sam se tad odrekla svoje polovice u korist majke i ona je prihvatila.Dva do tri tjedna nakon te ostavinske rasprave moj brat je odveo majku da potpiše ugovor o doživotnom uzdržavanju.Majka nema primjerak ugovora niti ga je pročitala,a kad sam ja pitala brata i tražila ugovor na uvid posvađali smo se - nije mi ga dao,kao da se to mene ne tiće. Majka mi je još uvijek živa (79.god.i bolesna je)brigu o njoj vodi brat i šogorica -žive u istoj kući,majka u prizemlju,a oni na katu) ja sam se udajom odselila.Sad moja majka tvrdi da ona to nije dala bratu tj. svom sinu, da ju je on prevario,ona želi da ta nekretnina pripadne meni i sl.

Koliko sam upoznata brat je uknjižio svu imovinu iz uguvora o doživotnom uzdržavanju, ali ne plača režije(plača majka) a za svaki jogurt i kruh majka daje novce da joj kupe.Još da velim da ja nisam naslijedila baš ništa od imovine.

 

Imam li kakva prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, ovdje postoje nelogičnosti pravne netočnosti.

Po Ugovoru o Doživotnom uzdržavanju, vaš brat NIJE MOGAO uknjižiti imovinu na svoje ime jer je vaša majka još živa,

No, vjerojatno se radi o Ugovoru u Dosmrtnom uzdržavanju koji se bitno razlikuju po načinu i vremenu prijenosa vlasništva (imovine)

osim toga, Ugovor da bi bio pravno kvalitetan MORA biti solemniziran od Strane JBU, dakle, sastav i suština Ugovora mora se pročitati od službene Javnobilježničke osobe ili od Suda.

Ugovor možete pobijati jer možete dokazati da vaša majka nije ni razumjela niti joj je bilo predočeno (malo čudno)??? pravno i suštinsko značenje Ugovora.

 

Tražite raskid Ugovora jer po vašim navodima, majka nema odgovarajuću skrb i kvalitetnu njegu, pa je tu vidljvo da je Ugovor sklopljen samo iz interesa.

Good luck

Mike

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija