Jump to content

javni biljeznik/ sud/ovrha/ bezakonje?????


KuRiJeOkO

Preporučene objave

neznam kako bi bolje slozio naslov ali sve upucuje na to...naime:

kosisnik sam omanjeg stana u kojem ne boravim cesto pa i vise mjeseci,svojevremeno sam pisao o prenapuhanoj elektricnoj energiji koju sam nazalost platio...ostaje drugi problem...PRICUVA koju nisam platio par godina iz razloga mnogih nepravilnosti u radu predstavnika stanara na kojeg mnogi imaju prituzbe ali nista ne poduzimaju,meni osobno nije sanirao stetu nastalu ulaskom kise kroz zid pa sam sanirao sam za sto imam i racun i odbio ubuduce placat pricuvu koja je na kraju naplacena sudskim putem ali na nacin da me sud nije trazio na uvid racun,da mi nije uzeo u obzir za olaksice troskova jer sam HRVI iako je dokumentacija prilozena pa do toga da nije ni pokrenuo istrazni postupak na moje navode koji ukazuju da je nas predstavnik i predstavnik jos nekih stambenih jedinica postavljen od strane poduzeca za upravljanje sto dokazuje da ne zastupa interese stanara nego tog poduzeca pa do toga gdje je i kako naplaceno mnogim vlasnicima nabava i oprema video nadzora koje placen jako skupo a moze ga koristiti samo polovica stanara dok ostali moraju uvesti kablovsku ako zele isto,danas vise ni to nije u funkciji osim kod njega doma pa do provizije koju je dobio za parlafone,prozore ima toga beskonacno i kod svega je placeno skupo a nakon godinu dana vise nije u funkciji!novi liftovi ne rade po par dana,sam si je povecao mjesecnu naknadu za navedeni rad na 1700kn/mj i tako za cca 3 zgrade na koje ako se ne varam nema doprinosa i poreza...nije mu onda bilo lako na pocetku ljeta kupiti novi motocikl a sad na pocetku zime novi automobil...!

PITANJE GLASI:

osim sto sud nije uzeo moje olaksice za troskove parnice,dali je sudac duzan pokrenuti istrazni postupak i ako nije,tko je nadlezan za tu odluku...kako mi se cini da sve te parnice idu preko javnog biljeznika...dali je bio isti duzan sve to prosljediti sudu ako je islo od njega...nije li to sve malo na nivou somalijskog pravosudja...nakon sto sam dobio prijedlog za ovrhu i napisao zalbu,ista je vec bila odradjena na slijedecoj mirovini a nije proslo ni mjesec dana!...kako nas ovakve stvari vracaju u rane 90"....recite mi da to nije istina,da sam usamljeni slucaj :-D !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim - na Vašu žalost - da niste usamljen slučaj.

 

Ali, iako je prvenstvena krivnja na nefunkcioniranju sustava, zloupotrebe su moguće i zato što svi očekuju da nešto poduzme netko drugi i ne vode brigu o svojim interesima. To onda postaje raj za muljatore.

 

Vi ste tu naveli puno stvari, i na dio Vam ne znam odgovoriti, pa ću reći samo ono što mislim.

 

U okviru postupka ovrhe na temelju vjerodostojnih isprava i sličnog, ovršni sudac nije dužan utvrđivati stvarnu osnovanost potraživanja, već samo to da li je vjerovnik podnio valjane dokumente za ovrhu. Na rješenje o ovrsi možete podnijeti prigovor u zakonskom roku, pa vas onda upućuju u parnicu. Pogotovo nije dužan podnositi kaznene prijave.

 

Što se tiče načina gospodarenja kućom i pričuvom, jedini stvarno zainteresirani za to su vlasnici-suvlasnici, i ne može se očekivati da o tome vodi računa netko drugi. Ako se loše gospodari, propada Vaša a ne tuđa imovina. Imovina, osim prednosti, ima i nedostatke a to je da za sobom povlači i brige. Tih briga se možete osoboditi tako da se riješite imovine, ili da platite nekoga da to radi umjesto Vas. Trećeg nema.

 

Konkretno, Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisuje na koji način vlasnici kontroliraju upravitelja, i svojega predstavnika, te kako ih mogu smijeniti.

 

ZOV predviđa i da pojedini suvlasnik može tražiti od suda (ali ne ovršnog) da uredi neke stvari, ako misli da se ide krivo.

 

Isto tako, svatko može podnijeti prijavu policiji ili državnom odvjetništvu ako sumnja da se radi o korupciji, nesavjesnom gospodarenju i slično. Ne možete očekivati od sudaca da na osnovu općeg dojma i osobne impresije rade poslove odvjetništva.

 

Iznos pričuve, s obzirom na status HRVI, trebate srediti s upraviteljem. Tako dugo dok to ne napravite, oni će od vas ovrhama tražiti puni iznos, a sud će to - sasvim pravilno - odobravati.

 

O pravima HRVI ne znam ništa, ali bi mi bilo čudno da donose olakšice pri plaćanju pričuve. Naime, pričuva nije porez ili neko slično davanje, ne ide državi, nego pripada nekretnini koje ste suvlasnik. Smanjivanjem pričuve samo biste oštetili druge suvlasnike, a po mojem mišljenju povlastice HRVI treba omogućiti cijelo društvo odnosno država kao cjelina, a ne nekoliko suvlasnika. Ali ponavljam da se u tu problematiku ne razumijem.

 

Nije mi jasno zašto bi to trebao učiniti netko drugi, ako to ne želi onaj koji je najviše na šteti i kome imovina koja propada pripada. Meni se čini da tu ima mentaliteta stanarskog prava - ja u stanu stanujem, ali on ne pripada meni, pa nek se netko drugi o tome brine.

 

Zakoni ne mogu djelovati sami od sebe.

 

To što nam je pravosuđe u banani pa je teško ostvariti svoja prava ništa ne mijenja na stvari. Ne možete očekivati da će se stvari popraviti tako da se uspostavi neki paralelni ho-ruk, partizanski, sustav, nego da pravosuđe proradi. A ako na proradi? Povijest je prilično jasna u tom pogledu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

>Ne možete očekivati od sudaca da na osnovu općeg dojma i >osobne impresije rade poslove odvjetništva.

 

sudstvo,odvjetnistvo i policija su usko vezani...nerazumno mi je da sudac na takve navode ne reagira i ne skrene paznju nekome jer to nije iskljucivo njegov posao...nije ni posao gradjana trcati za pljackasima pa neki to plate svojim zivotom jer i sam zakon kaze da je gradjanska duznost prijaviti krivicno djelo u pokusaju ili kao saznanje sto tog sudca opet dovodi u situaciju da reagira kao gradjanin ali i kao sudac!

 

ovdje znaci vlada pravo koje kaze da je onaj tko potrazuje imao jace i vece argumente od mene koji sam ukazao na nepravilnosti i krivicna djela kao razlog neplacanja...nevjerovatno kako melo zivim u hrvatskoj,malo u somalij...super! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem što znači da su policija, sudstvo i odvjetništvo usko povezani. To bi značilo da svatko prema potrebi trebao raditi i posao onog drugog, kako procijeni? To bi doista bila somalija.

 

Policija pripada izvršnoj vlasti, odvjetništvo i sudstvo sudskoj, a razdvojeni su iz očigledne potrebe da se izbjegne sitacija da kadija i tuži i sudi.

 

Da bi sudac podnio prijavu odvjetništvu (možda bi i trebao - kao građanin), prvo bi mu moralo biti jasno da postoje elementi kaznenog djela. Zašto bi to njemu trebalo biti bolje jasno nego vama koji poznajete cijelu problematiku, a on vidi samo dokumente iz ovršnog postupka?

 

I zašto bi trebao biti - kaoi građanin - za to više zainteresiran nego Vi? O čijem se tu interesu radi?

 

Iz Vaših navoda nije jasno jeste li bili podnijeli prigovor i jeste li bili upućeni u parnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

>Iz Vaših navoda nije jasno jeste li bili podnijeli >prigovor i jeste li bili upućeni u parnicu.

 

 

naravno,kako bi drugcije uopce znali za moje navode...oni su bili elemnent moje zalbe..."ne zelim davati svoj novac za koji neznam kamo ide,tocnije znam...dzepove onih kojima ne pripada"...ako to nije razlog za pokretanje istrage i utvrdjivanje stvarnog razloga...onda neznam :-D ...ocito da nije nikom u interesu osim meni!kako je 20 dana nakon mojeg prigovora vec sjela prva rata ovrhe,zasto me nitko nije trazio racun za ulozena vlastita sredstva koji sam naveo,zasto mi nije uzeto u obzir kod sudskih troskova u obzir to sto sam tezi HRVI...o cemu mi tu pricamo! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo je neobično da je ovrha provedena u tako kratkom vremenu, čak i da niste podnijeli prigovor. To što ste prigovor nazvali žalbom nije bitno.

 

Dakle, ili prigovor niste podnijeli u roku, ili niste dostavili na pravu adresu, ili niste naveli pravi broj predmeta pa nisu znali s kojom je ovrhom povezan, ili je došlo do neke greške. Prigovor ste trebali dostaviti javnom bilježniku, a on ga je trebao proslijediti sudu pa predlažem da odete kod toga bilježnika i vidite o čemu se radi.

 

I jeste li sigurni da su vam skinuli novac upravo za tu ovrhu a ne po nekom drugom osnovu, možda od neke ranije obaveze?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

KronicnaStranka je napisao:

>To sto ste prigovor nazvali žalbom nije bitno.

 

dosta mi je malih makijata i velikih hrvata :-D

cak sam mozda napisao prigovor...ili zalbu...prigovor...zalba...mozda prigovor!?prigovor sam napisao!

 

 

>Dakle, ili prigovor niste podnijeli u roku, ili niste >dostavili na pravu adresu, ili niste naveli pravi broj >predmeta pa nisu znali s kojom je ovrhom povezan, ili je >došlo do neke greške.

 

PRIGOVOR je poslan na javnobiljeznicku adresu sa naznacenim projem predmeta,ovrhe jer je urucen od strane predstavnika stanara a ne pismonose...postara...pismonose sto je vec neuredno urucenje ali je postojao rok za PRIGOVOR sto je i ucinjeno,postoji potvrda o primitku prigovora!

 

>Prigovor ste trebali dostaviti javnom bilježniku, a on ga >je trebao proslijediti sudu pa predlažem da odete kod toga >bilježnika i vidite o čemu se radi.

 

Kao sto rekoh,jesam no cini mi se da ga je uzrujao prigovor na njegov rad,tocnije nacin urucenja jer je poslao predstavniku stanara koji je potpisao,otvorio,procitao i ubacio u moj sanducic bez kuverte...!

 

 

>I jeste li sigurni da su vam skinuli novac upravo za tu >ovrhu a ne po nekom drugom osnovu, možda od neke ranije >obaveze?

 

provjereno na mirovinskom,iznos i onaj kome je uplacen novac su tocni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ha, onda ne znam što bih rekao.

 

Otiđite kod javnog bilježnika ili ga nazovite, pa provjerite u čemu je problem. Dobro je da ste prigovorili na način dostave.

 

Druga mogućnost je da provjerite na sudu što se događa s tim spisom, a na postupnje javnog bilježnika možete se pritužiti predsjedniku suda.

 

U slučaju da su nešto sprčkali, moguć je povrat u prethodno stanje, ali ne znam da li Vam se isplati s tim gnjaviti, ovisi o kojem je iznosu riječ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zakonom određena pričuva iznosi za svakog vlasnika stana 0,54% vrijednosti stana /godišnje a što treba podjeliti sa 12 mjeseci i dobije se mjesečni iznos pričuve .

svaka pričuva preko navedenog iznosa ako je određena od strane upravetelja a bez suglasnosti večine suvlasnika je nelegalna.

od suda tražiti da donese primjerenu pričuvu.

 

na invalidnost nemaš nikakav popust kod plaćanja pričuve.

i ti tužbom traži isplatu štete nastale od zajedničkog djela nekretnine.

nekretnina je osigurana ,traži policu osiguranja pa kod osiguravatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

popust se odnosi na sudske troskove na koje imam pravo po zakonu o HRVI koji nisu uzeti u obzir jer mi je naplaceno sve do lipe po ovrsnom prijedlogu...rijesenje jos nisam ni vido!...ovo mi je interesantno sa osiguranjem jer sam procitao u zakonu o pricuvi da je zgrada osigurana,njezini zidovi,prozori,vrata a nitko se dosad nije naplatio za nastale stete od nevremena za roletne,prozore itd jer predstavnik stanara krije sva prava i izvjestaje o poslovanju...prije 15 dana je stavio na oglasnu plocu poslovanje za tekucu godinu koja jos nije ni zavrsila,dugovanje vlasnika stanova i sve to na dva lista papira A4...toliki odljev novca i na samo 2 papira :-D !hvala za osiguranje! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija