Jump to content

Prodaja apartmana uz otplatu jednog dijela


karnisovas

Preporučene objave

Pozdrav

Imam kupca za apartman u vrijednosti od 55 000 eura,on mi nudi 40 000 eura te bi ostatak isplacivao u 18 mjesečnih anuiteta do pune vrijednosti.

 

Zanima me kako bi se ja mogao pravno zastititi ukoliko on ne bude na vrijeme isplacivao anuitete i ukoliko bi zatrasio raskid ugovora u buducnosti prije isplate punog iznosa,da li bi mu ja morao isplatiti iznos koji mi je isplatio te kako bi se mogao osigurati od toga,sta mi predlazete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u kupoprodajnom ugovoru navesti da nekretninu može uknjižiti

u gruntovnici na svoje ime po isplati ugovorene cijene a za što dobije od prodavatelja tabularnu izjavu da je nekretnina isplačena u cijelosti.

u ugovoru takođe navesti do kada treba isplatiti ostatak ugovorene cijene i da u slučaju kašnjenja teku zakonske zatezne kamate do cjelokupne isplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo sve navedeno mi je jasno al me zanima sta u slučaju da kupac odustane od otplate ostatka iznosa i zatrazi raskid ugovor ,zanima me taj slučaj i da li u tom slučaju moram isplatit dotad isplaceni iznos ili se mogu ograditi u ugovoru s klauzulom da nema povrata novca u tom slučaju ili postoji neki drugi način za zastitu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija