Jump to content

Zakon o zaštiti okoliša???


alien

Preporučene objave

Imam slijedeći problem. Naime , moj tata ima od 1995 prijavljen obrt s djelatnošću - autolakirer. Prije 2 tjedna došao mu je inspektor za zaštitu okoliša i izdao mu rješenje da mora voditi očevidnik i ispunjavat razne obrasce, izmjeriti štetne plinove i sve ostalo što ide uz to. Dobio je na adresu rješenje da u roku od 30 dana sve to treba dostaviti na županiju. U međuvremenu je otišao ponovo do istog inspektora kako bi mu pojasnio kako se to ispunjava ,(onbzirom da je tih obrazaca hrpa a on se do sada nikad s time nije susreo), na što mu je inspektor odgovorio da je on predmet predao sudu te da ga slijedi kazna jer od 1997 nije vodio evidenciju. Tko je njega trebao obavijestiti da to treba voditi (inspektor mu je rekao zašto ne čita narodne novine pa bi znao!?)

Ja lijepo molim ako mi možete dati kakav savjet što je nama dalje činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica je da je trebao voditi očevidnike, ovjeravati prateće listove prilikom predaje ovlaštenim skupljačima i slično.

Imaš dobru stranicu Agencije za zaštitu okoliša (www.azo.hr)na kojoj su objavljeni svi relevantni zakonski propisi, kao i obrasci odnosno očevidnici u excel formatu.

Budući da se obrt bavi lakiranjem ti najbolje znaš koji se sve opasni materijali koriste, (npr. boja, zauljeni filteri, akumulatori i sl.)

Trebaš pronaći Pravilnike koji opisuju otpad koji stvaraš. te onda trebaš postupiti po njima, na kraju svakog Pravilnika imaš obrasce, kao i objašnjenje kako se isti popunjavaju.

Spomenuo bih ti još zakon o otpadu, Pravilnik o gospodarenju otpadom, pa onda pravilnike koje ćeš vidjeti na stranicama AZO.

Što se tiče ne vođenja očevidnika od 1997. godine, tu ti stvarno nemogu pomoći, vezano za to ići ćeš na prekršajni sud, pa se tamo probaj braniti,ali ne sa tezom nisam znao, ne čitam NN.

Tema vezana za zaštitu okoliša je vrlo kopleksna i puna nekih čudnih detalja, zato sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, Franky Vam je dobro rekao, ali će Vam najjednostavnije biti da odete u prvo tvrtku koja se bavi zaštitom okoliša. Ako ne znate kako do takvih, odite do prve koja se bavi zaštitom na radu, oni će vam dalje pomoći i za prvu silu Vam to popuniti i napraviti sve što treba. Biti će brzo, platiti ćete (ne znam koliko, ali nije to puno), a dalje onda možete sami.

 

Inače nitko nema obvezu obavještavati vas o tome kakve obrasce trebate voditi i slično, nažalost, tu se primjenjuje ona - neznanje nije opravdanje.

 

Evo, tako ćete najlakše i najbolje.

 

Nadam se da sam pomogla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija