Jump to content

važnost odluke drugostupanjskog tijela


marinero

Preporučene objave

molim za objašnjenje...prvostupanjsko tijelo(zavod za mirovinsko osiguranje u osijeku)mi je rješenjem ukinulo određena prava..na to rješenje sam podnijela žalbu u zakonskom roku i nakon 5 mjeseci, drugostupanjsko tijelo (zavod za mirovinsko osiguranje u zagrebu)je donijelo rješenje po kojem uvažava moju žalbu u potpunosti, te predmet vraća u osijek..bila sam presretna tim ishodom,ali sam se gorko razočarala kad mi je referentica u osijeku rekla da ona ne mora postupiti po drugostupanjskom rješenju i da ona može donijeti negativno rješenje za mene..da li je to moguće? čemu onda ta mogućnost žalbe? sada čekam rješenje te referentice pa se pitam koje su moje dalnje mogućnosti ako donese neg.rješenje,a sve mi se čini da hoće..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o tome da su mi ukinuli vojnu mirovinu nakon što sam je primila punih 17 god nakon muževljeve pogibije u ratu 1991.g...nakon što sam priložila uz žalbu sve potrebite dokumente o statusu branitelja i potvrdu o okolnosti stradavanja, drugostupanjsko tijelo mi je uvažilo žalbu..ja sam bila šokirana kad su mi prvotno ukinuli mirovinu i sad sam ponovni šokirana kad ne žele uvažiti žalbu!! razmišljam o tužbi na sudu ako je to moguće? da li mora prvo završiti ovaj upravni postupak da bih digla tužbu? da li je moguće ići u gađansku parnicu pošto sam čula da posupci na Upravnom sudu traju godinama? ..hvala za odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probaj sa kaznenom prijavom za referenticu a to istoj i najavi

kaznenu prijavu zbog nanošenja štete podnijeti Općonskom državnom odvjetništvu.

možda pokrenu postupak.

to trebaš napraviti u roku od 30 dana od saznanja za nanošenje štete ato je primitkom prvostupanjskog rješenja.

 

ako si sigurna da si upravu i da nemaju osnove uzeti ti mirovinu.

pozovi se i na stečena prava.

ili je u pitanju vanbračna zajednica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru..sigurna sam u sve..bila sam u zakonskom braku 10 g. i imam dvoje djece..muž mi je bio u oružanim odredima narodne zaštite više od 5 mj. prije nego što je poginuo, u truntku smrti(poginuo je od granate),bio je na fronti, tako da imam i potvrdu o okolnosti stradavanja da je poginuo u obrani suvereniteta države..radi se o tome da u zagrebu igrom slučaja, kad su provodili reviziju nisu imali sve podatke tj. dokumente o mom suprugu jer im osijek nije proslijedio,međutim kad sam im dostavila svu dokumentaciju, rješili su pozitivno..ako podnesem kaznenu prijavu, kako će ona glasiti? na što da se pozovem, da ne obavlja savjesno svoju dužnost? ne razumijem se u pravo, pa ne želim ispadadti glupa pred institucijama..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema straha.

odi u Općinsko državno odvjetništvo i iznesi svoj problem sa dodatkom da ti referentica nanosi štetu i zloupotrbljava svoj položaj i unatoč uvaženoj žalbi poslije prvog rješenja opet bez razloga donosi negativno rješenje.

navedeno uradi ako su svi papiri uredni .

iste papire ,potvrda o pripadnost okolnosti stradavanja i vrijeme stradavanja itd. trebaš priložiti odnosno dati na uvid u ODO. od njh češ dobiti i savjet.nadam se.

ali samo ako opet dobiješ negativno riješenje.

 

u rješenje bi trbalo biti navedeno i razlog zbog kojega ti uskračuju dosadašnja prava.

odredi narodne zaštite bili su do kraja travnja a od 1.svibnja 1991. svi iz narodne zaštite prevedeni su u ZNG ,po zakonu ,neko u pričuvni sastav a neko je prešao u aktivni satav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija