Jump to content

Od kada se računa mirovina


Siljo

Preporučene objave

Pozdrav svima. Liječim se od PTSP-a od 2005. godine, a 2006. godine oboljevam od oniodistrofije šaka(otpali svi nokti na prstima i svo kožno tkivo. Gdje sam se usmjerio na liječenje te bolesti, pri djelomičnom izlječenju nastavljam s lječenjem PTSP-a, bolničko liječenje i ambulantno liječenje 30.10.2007. godine vrši se vještačenje u Osijeku i ustanovljeno je dapostoji povezanost učešća u obrani suvereniteta RH i kroničnog PTSP-a. 7. svibnja na PLP komisiji u Osijeku mi daju mi manje od 20%. Pravim žalbu na DLP Zagreb gdje mi ipak priznaju 1.12.2008. 20% oštećenja ovih dana očekujem Rješenje. Postupak za dalje znam ali neznam od kojeg datuma će mi se voditi umirovljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa Vi ste taman za mirovinu. Imate zamalo Više godina staža nego starosti.

 

Invalidska mirovina Vam se priznaje kao da ste radili 40 godina.

 

A vi imate 40-45 godina života. Rođeni 1967-1970.

 

I pitate što znači čarobna brojka 40?

 

Game Over. Uh! Neki su (čini mi se) počeli raditi prije osnovne škole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Siljo je napisao:

Hvala na odgovoru, ali samo jedno pitanje na temelju čega se procjenjuje opća ili profesionalna nesposobnost?

prijatelju dragi koliko sam ja razgovarao sa kolegama to samo bog zna na osnovu čega davaju procjenu rat/mir.znam nas nekoliko koji idemo istim stazama ,a nakraju svatko proleazi drugačije.Mogu ti reč samo sretno i prilaži što manje dokumentacije na osnovu koje bi ti mogli reč da je invaliditet iz civilstva.obično to za kičmu ili neke druge bolesti(unutarnjih organa i slično)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opća nesposobnost vs profesionalna.

 

Ne dobivate opću ili profesionalnu nesposobnost zato što ste dragovoljac ili branitelj i vremena provedenog u DR-u. Opća ili profesionalna nesposobnost se određuju isključivo temeljem medicinske dokumentacije i eventualno teške invalidnosti godina starosti,kroz razgovor sa Vama tijekom procjene radne sposobnosti, odnosno uvidom u vaše zdravstveno stanje i na osnovi toga se određuje nesposobnost za rad, a može biti opća ili profesionalna.

 

 

E sada ovo drugo:

Koliko je Vaša bolest nastala i zbog sudjelovanja u ratnim aktivnostima (to se vidi u medicinskoj dokumentaciji, liječničkom kartonu, potvrdama o statusu branitelja, dragovoljca te ratnom putu je mjerilo koliko će Vam se priznati postotak prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja) ocjenjuje vještak i povjerenstvo uvidom u spomenutu dokumentaciju te na osnovi toga određuju omjer rat-izvan rata.

 

Ako ste proveli cijeli Domovinski rat na bojišnici, imate status dragovoljca i dobar ratni put.., to ne znači da imate pravo na opću nesposobnost, možda nemate niti na profesionalnu ukoliko niste bolesni odnosno radno sposobni.

 

Znači za određivanje opće ili profesionalne nesposobnosti za rad Vam je bitna isključivo medicinska dokumentacija iz koje se vidi Vaše zdravstveno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija