Jump to content

Zajednicko kucanstvo, definicija


Poduzetnica

Preporučene objave

Kako Zakon definira "zajednicko kucanstvo"?

Koji podaci sluze kao potvrdan dokaz, a koji kao suprotan?

Pitam zbog naredne "specificne situacije":

Otac je udovac, pa spava kod "prijateljice".

Kcer radi trenutacno u inozemstvu, ali kad dolazi u HR (cetri - pet puta godisnje) jedina "kuca" joj je tatin stan, iako je u posjedu vlastitog stancica kojeg iznajmljuje od prvog dana kupnje, tj iz tatinog stana nije u vlastiti nikad preselila niti je u tom svom vlastitom stancicu zivjela. Podstanari joj placaju uz najam i sve rezije.

I otac i kcer su prijavljeni od 1960. na tom svom istom mjestu stanovanja - iako je ulica tj danas trg vec 4 puta promijenio naziv i cak i kucni broj.

Kcer vec 15 godina placa otkup ocevog stana i rezije ocevog stana, od 2001. trajnim nalozima sa svog osobnog racuna (otac je malo zaboravan, a kcer ne voli placati zatezne kamate).

Da li se zbog cinjenice da kcer radi trenutacno u inozemstvu, a otac fizicki zivi s "prijateljicom" moze tvrditi da "ne zive u zajednickom kucanstvu" iako oboje imaju jednaku adresu stalnog prebivalista na kojoj su i oboje prijavljeni kao sto im pise u putovnici i na osobnoj i u domovnici?

Najljepse zahvaljujem na pojasnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razni propisi traže isopunjavanje izjave o zajedničkom kućanstvu.

Prema propisima o zdravtsvenom osiguranju pod zajedničkim kućanstvom smatra se zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenih prihoda obitelji.

 

Zajedničko kućanstvo se dokazuje osobnom iskaznicom, odnosno potvrdom nadležne policijske uprave o prebivalištu, odnosno boravku na istoj adresi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija