Jump to content

prijava građevinskoj inspekciji


blek

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć, naime nalazim se u sporu s rodbinom oko imovine. Pošto me povlače i zavlače na sve moguće načine htio bih ih prijaviti građevinskoj inspekciji jer pouzdano znam da su kuću "raširili" u temeljima za cca2m i tako dobili dosta na kvadraturi, nego što je u građevinskoj dozvoli. Da li bi ih mogao anonimno prijaviti?I da li se uopće može jer sam negdje na forumu pročitao da se ne može od 1991.god.Kuća je sagrađena nešto prije Domovinskog rata 1991.god.Molim Vas odgovor što prije hitno mi je!I kakve su kazne za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry, krivo sam se izrazio, zanima me nakon diobe tj.nagodbe koja će se vjerojatno dogodit, da li mogu to poduzeti?U biti zanima me taj zakon koji sam negdje pročitao da se prije 1991. što je sagrađeno ne može kaznit? Da li je to istina?Zar tako svatko može malo proširit kuću i ostat nekažnjen?Sorry again!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz iskustva govorim...Prijava građevinskoj inspekciji ne služi baš ničemu,jer oni ne obavljaju svoj posao ni ažurno ni po zakonu.

Nakon što mi je susjed stvarao probleme pri gradnji objekta za koji sam imala sve uredne papire i građevinsku dozvolu,te mi je redovno dolazila inspekcija i ometala mi nesmetano izvođenje radova,odlučila sam se na taj korak.Prijavila sam i ja susjeda,on je na kući bespravno sazidao još jedan kat i proširio je sa balkonima po cijeloj dužini kuće.Prijavila sam ga prije više od 4 godine,nakon što sam se obratila na ministarstvo,došli su tek na uviđaj.Napravili zapisnik i nikom ništa.Evo nakon skoro 4 godine on i dalje nije pomakao ni ciglu sa svog objekta,a računajući da bi cijeli kat trebao srušiti jer izlazi iz prostornog plana grada.

Moj savjet no ne morate ga pošlušati,zanemarite sve to biti će vam lakše u životu.Ništa se ne dobiva sa vračanjem,samo ćete izgubiti još više živaca gledajući da se ništa ne dešava.Smatram da ćete biti veći gospodin,ako sve to zanemarite.Držite se one stare poslovice "sve se vraća sve se plaća",vjerujte mi dugovi dolaze na naplatu,a ne moramo ih mi naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Poštovana, komunalnom redarstvu.

 

Naime, Zakonom o građevinskoj inspekciji je određena

Nadležnost za obavljanje poslova nadzora

Članak 2.

(1) Poslove inspekcijskog nadzora na temelju ovoga Zakona obavlja građevinski inspektor u ministarstvu nadležnom za poslove graditeljstva i prostornoga uređenja (u daljnjem tekstu: Ministarstvo), a nadzor građenja i provedbe zahvata u prostoru koji nisu građenje upravno tijelo jedinice lokalne samouprave nadležno za poslove komunalnog gospodarstva, odnosno jedinstveni upravni odjel na čijem se području gradi, odnosno provodi zahvat u prostoru (u daljnjem tekstu: upravno tijelo).

 

Nadalje, smjernicama za primjenu Zakona o građevinskoj inspekciji za komunalne redare, uprava za inspekcijske poslove MGIPU, je navela da provode inspekcijski nadzor iz dijela radova prema Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija