Jump to content

prekid vježbeništva


anonimno

Preporučene objave

Je li istina da se prekidom vježbeničkog staža u slučaju otkaza, ne priznaje odrađeni staž u vježbeništvu ako se ne nađe novi posao u roku od 7 dana?

Ako je to istina, gdje to piše? Zvuči strašno...

To bi značilo da ja radim 12 mjeseci, odvjetnik me otpusti, i ja ako ne nađem novi posao u roku od odmah, propada mi u vodu tih 12 mjeseci kao da nisam ni radila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ma kakvi gubitak, šta ti je! Vježbenički se zbraja pa radila ti kod pet poslodavaca s razmakom po mjesec dana. A šta bi onda rekli volonteri koji jedan dio odrade na sudu (max 1 godinu) pa onda traže dalje (i pitanje kad nađu) za ostalih 8 mjeseci. Za pravosudni moraš podnijeti potvrdu o obavljenoj praksi, a šta njih briga kad si je ti obavljala, kod koga i s kojim razmakom.

 

Razmakom od 8 dana između dva posla inače gubi se jedino pravo na korištenje godišnjeg odmora (stečenog kod prijašnjeg poslodavca) kod novog poslodavca.,

 

Ja sam 100% sigurna da sam u pravu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm, ja se bojim da ipak ima istine u tome, samo da je više u domeni onoga 'ako u roku od 3 mjeseca ne nađeš drugu vježbu'. za sigurnost preporučujem nazvati Odvjetničku komoru. a što se tiče ovoga što Silvester kaže, jedno su sudački i drugi pripravnici, treba imati na umu da da odvjetničke vježbenike vrijede posebna pravila. jer, uostalom, komora je ta koja daje potvrde o obavljenoj vježbi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 39.

 

(1) Odvjetnički vježbenik ima pravo promijeniti odvjetnički ured u kojemu obavlja vježbu, ali je o tome dužan obavijestiti Komoru u roku od 8 dana.

 

(2) Ako promijeni odvjetnički ured, odvjetnički vježbenik dužan je uz obavijest Komori priložiti potvrdu odvjetnika kod kojeg mu je vježba prestala i potvndu odvjetnika kod kojeg je vježbu nastupio.

 

 

Članak 40.

 

(1) Odvjetnički vježbenik koji je proveo godinu dana na vježbi u odvjetničkom uredu može molbom tratiti da mu se omogući obavljanje vježbe na sudu.

 

(2) Molbu podnosi izravno ili posredovanjem Komore sudu kod kojeg želi obavljati vježbu.

 

 

Članak 41.

 

Odvjetnički vježbenik kojemu je prestala vježba iz zakonom određenih razloga može tražiti ponovni upis u Imenik odvjetničkih vježbenika kad prestanu razlozi zbog kojih je nastupio prekid obavljanja vježbe.

 

 

Članak 42.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija