Jump to content

Molim savjet - imovina prije braka


irida17

Preporučene objave

Postovanje,

 

do neki dan sam zivjela u uvjerenju da ono sto je steceno u prije braka pripada onome koji je to stekao - u slucaju da dodje do brakorazvodne parnice.

No, upozorili su me i to sam htjela na ovim stranicama potvrditi/provjeriti da ako sam kupila stan na kredit (a jesam i jos uvijek ga otplacujem) - u slucaju da dodje do brakorazvodne parnice - taj stan pravno gledano ne bi pripadao samo meni (bez obzira sto je na mene i ja ga otplacujem) obzirom se otplacivao i u braku? Kako bi se taj stan u tom slucaju dijelio?

 

Obzirom sam samohrana mama i imam dijete, bila sam u uvjerenju da imam svoju sigurnost, imajuci svoj stan. Nikada se nisam udavala i sada se planiram udati za ok covjeka i naravno da ne razmisaljam vec o razvodu, ali razmisljam o svojoj sigurnosti.

Sto pravno gledano mogu napraviti da se na neki nacin osiguram? Potpisati predbracni ugovor (u kojem bi trebalo navesti sto)? Bi li bio dovoljan neki jednostavno sastavljen dokument i potvrdjen od strane javnog biljeznika u kojem bi se moj buduci odrekao prava na taj stan ili tako nesto?

 

Unaprijed hvala za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija