Jump to content

novosti-dionice


Delta70

Preporučene objave

Kome toćno šaljem pravomoćno rješenje o statusu hrvi, vezano za dionice ? Bio sam danas da mi ovjere rješenje da je pravomoćno a još u 10.mj 2008. sam poslao zahtjev za dodjelom dionica u fond za privatizaciju. Nisu me tražili pravomoćno rješenje ali sam čuo da će tražiti pa da im to pošaljem prije nego što me oni traže.

Da se pozovem ( kao prilog već poslanom zahtjevu ) na kakav broj ili samo na svoj JMBG ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

 

 

možda mu duro nevjeruješ ali ide baš tako.zašto ? pitaj "one" iz fonda. :zao:

Nevidim razloga za upotrebu smajlića čiji je opis: zao, prilikom odgovora na moj post jer stvarno nije mi razvidno na koga ili što se taj smajlić odonosi;no, vratimo se temi: nije bitno je li mu ja vjerujem ili ne, već to da je to apsurdno, za provjeru možemo ovako: nek se netko obrati Ustavnom sudu sa zahtjevom za izdavanjem potvrde da se ne vodi spor protiv rješenja x. Baš me zanima je li netko od branitelja tako postupao i kakva je odgovor Ustavnog suda dobio i u kojem roku. I dalje tvrdim: preko Ureda državne uprave je najbrže i najbolje rješenje, a fond ga mora prihvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

duro je napisao:

..možemo ovako: nek se netko obrati Ustavnom sudu sa zahtjevom za izdavanjem potvrde da se ne vodi spor protiv rješenja x. Baš me zanima je li netko od branitelja tako postupao i kakva je odgovor Ustavnog suda dobio i u kojem roku. I dalje tvrdim: preko Ureda državne uprave je najbrže i najbolje rješenje, a fond ga mora prihvatiti.

 

 

__________________

 

Ja sam poslao zahtjev Upravnom sudu da trebam potvrdu da se protiv mene ne vodi nikakav spor ,a u svezi dopune spisa besplatnih dionica za HB,HRVI,potvrdu sam dobio za 10-ak dana ,te je poslao u HFP-u

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zkova, štima ali u gornjim postovima navode Ustavni sud, a ja uvjeravam da to nema smisla, ako ništa ono iz razloga što ako Ustavni sud i izda potvrdu da se ne vodi spor to znači da kod njih nisi podigao ustavnu tužbu (ali niti možeš pokrenuti ustavnu tužbu ako nisi za upravni akt prvo pokrenuo upravni spor pred Upravnim sudom) i oni ne vode evidenciju za Upravni sud - upravne sporove. A najapsurdnije je sljedeće: netko priloži potvrdu Ustavnog suda da nema tužbe, a on vodi spor pred Upravnim sudom i to rješenje o HRVI nije pravomočno, te društvo u Fondu radi kao da je i eto ti situacije zbog koje ja ukazujem na neutemeljenost traženja da to bude potvrda Ustavnog suda. Ne samo neutemeljeno (glupost...) nego i nema smisla. To s Upravnim sudom štima, ali traje duže ( u Uredu državne uprave to riješiš za pet minuta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni kojima je drugostupanjska potvrdila ocjenu prvostupanjske komisije i koji imaju status TRAJNO, potvrdu ovjerava Ured za obranu, dok onima kojima je drugostupanjska smanjila % u odnosu na prvostupanjsko i koji imaju privremeno rješenje, potvrdu traže od UPRAVNOG suda. Provjereno, osobno prošla oba slučaja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonka59 je napisao:

Oni kojima je drugostupanjska potvrdila ocjenu prvostupanjske komisije i koji imaju status TRAJNO, potvrdu ovjerava Ured za obranu,

Najblaže rečeno čudno; kažete Ured za obranu, mislim da to ovih dana ne "prolazi" ! Interesira me što ako mi drugostupanjsko nije potvrdilo prvostupanjsko npr. PLP 30% trajno a drugostupanjsko dalo 40% trajno, gdje ću onda po potvrdu? U Ured za obranu ili ... ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonka59 je napisao:

Oni kojima je drugostupanjska potvrdila ocjenu prvostupanjske komisije i koji imaju status TRAJNO, potvrdu ovjerava Ured za obranu, dok onima kojima je drugostupanjska smanjila % u odnosu na prvostupanjsko i koji imaju privremeno rješenje, potvrdu traže od UPRAVNOG suda. Provjereno, osobno prošla oba slučaja

 

Provjereno ili ne, klauzula pravomoćnosti znači samo jedno: da protiv navedenog drugostupanjskog rješenja nije podignuta tužba kod Upravnog suda RH.

Tvrdnju o pravomoćnosti upisuje i potpisuje službenik Ureda državne uprave koji je ovlašten od predstojnika toga Ureda da potpisuje prvostupanjska rješenja o pravima HB. Kako će dotični službenik utvrditi činjenicu postojanja ili nepostojanja upravnog spora u pogledu konkretnog drugostupanjskog rješenja ovisi o njemu, s tim da on odgovara za to što tvrdi i potpiše.

U svakom slučaju, ukoliko se radi o rješenju koje je tek uručeno stranci mora proći najmanje 30 dana od uručenja da bi se uopće moglo provjeriti da li je pokrenut upravni spor. Obzirom da se tužba može podnijeti poštom preporučeno i zadnjeg, tj. 30-tog dana navedenog roka, najsigurnije je sačekati još 10-tak dana i pisano se obratiti Upravnom sudu radi izdavanja potvrde da protiv predmetnog rješenja nije pokrenut upravni spor. Ta potvrda je prava osnova da se u takvom slučaju otisne klauzula pravomoćnosti na navedeno rješenje, a ne nečija časna riječ ili pretpostavka.

Naprotiv, ako se radi o drugostupanjskom rješenju koje je stranci uručeno prije primjerice godinu ili više dana službenik može otisnuti klauzulu i bez navedene potvrde suda.

 

BTW, "oni kojima je drugostupanjska potvrdila ocjenu prvostupanjske komisije i koji imaju status TRAJNO" možda nemaju logike utuživati takvo rješenje, ali im nije ni zabranjeno. Znači, ukoliko u takvom slučaju pokrenu upravni spor, drugostupanjsko rješenje neće biti pravomoćno dok sud ne riješi o toj tužbi (bez obzira na ishod takve tužbe).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija