Jump to content

Ovrha u upravnom postupku - Ništavost dijela rješenja


anonimno

Preporučene objave

Pravnici,

 

Porezna uprava mi je pokrenula ovrhu u upravnom postupku zbog dugova za doprinose. Sada sam našao način da i van žalbenog roka dokažem da je rješenje o ovrsi u jednom dijelu ništavo i s time su se u poreznoj usmeno složili pa sad moram predati i prijedlog da se to i stvarno provede.

 

Mene sada zanima što kada se odredi da je neko rješenje u jednom svom dijelu ništavo? Da li će Porezna sada donijeti novo rješenje ili će se ono ispraviti i promijeniti ili ... kak to ide? Dakle napominjem da se ne radi o ništavosti cijelog rješenja nego samo o jednom njegovom dijelu. U ZUP-u ništa ne piše kakakv je daljnji postupak. S obzirom da se radi o dugovima za doprinose i da su mi zbog toga blokirali žiro račun ne mogu plaćati ni nove doprinose pa se dug povećava, zanima me da li nakon proglašenja dijela rješenja ništavim oni mogu tamo uvrsiti i nove dugove ili tamo samo mogu stajati oni dugovi koji su dospjeli do dana kada je prvotno rješenje doneseno. Ako mogu biti samo stari dugovi zanima me koja mi je pravna podloga? Koji Zakon i koji članak ak netko zna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokreni postupak radi utvrđenja ništavosti (dijela) rješenja kod nadležnog tijela koje je donijelo rješenje.

nije nužno se pozivati na neki članak zakona nego jasno napiši

 

predmet: PRIJEDLOG ZA PROGLAŠENJEM (DIJELA) RJEŠENJA NIŠTAVIM

 

Dana dd.mm.yy naslov je donio rješenje klasa up/I urbroj.... od kojim je-------- (naloženo platiiti, određena ovrha, utvrđeno)......

 

obzirom da je izreka ništava zbog ......a što je u suprotnosti sa zakonom......, pravilnikom...... radi..........

predlaže se naslovu donijeti

 

RJEŠENJE

 

(Dio, Točka) Rješenje klasa UP/I..... ur br .....od proglašava se ništavim i/ili ukida.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala Master...

S obzirom na to da se radi o rješenju o ovrsi, te da se ono nalazi u banci zbog blokade računa te da su navedena salda koja se imaju naplatiti a dio njih će biti maknut zbog ništavosti, zanima me da li Porezna uprava donosi NOVO rješnje koje je ispravno ili se samo staro mijenja ili kaj se događa sad sa ovim prvotnim rješenjem jer se radi o ništavosti samo dijela rješenja a ne cijelog.

 

Inače samo da velim, usput, da je ovaj dio ništav jer je donesena odluka iz sudske nadležnosti pa će porezna postupiti po čl. 267. st.1 ZUP-a.

 

Sad me jos samo zanima onaj drugi dio priče s novim dugovima... Da li mi porezna nakon što ukine dio tog rješenja može u isti postupak stavit i nova dugovanja koja su dospjela i nakon što je prvotno rješenje o ovrsi doneseno.... To pitam opet jer očito u svom prvom postu nisam bio dovoljno precizan.

 

Hvala još jednom, Master.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

suštinski nije bitno,

ako dug postoji PU će donijeti novo rješenje ne vezano ili vezano na utvrđenje rješenja koje je ništavo.

 

da li će se rješavati u istom spisu ovisi o predmetu, ali suštinski tak svejedno, ako ti donesu novo rješenje o ovrsi - opet ti sjedaju na račun.

 

međutim ima jedna fora sa zadužnicom koju možeš sama uvaliti na teret svog računa :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvuči fora... no nije li to kao nekakva prijevara? U biti koliko kuzim zadužnica bi trebala ići na naplatu banku, za nekakve fiktivne usluge ili robu za koju se naplaćuje ta zadužnica?

 

Jel ima tko iskustva s tim? Ili da je Porezna možda pokrenula kakav prijestupovni ili prekršajni postupak zbog toga.

 

Iskreno vidim kak bi to moglo radit no zvuči mi malo fishy? Jel to inače praksa da ljudi tak izvlače pare iz firme ili kaj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija