Jump to content

Nemoguće naplatiti štetu?


InesKolar1

Preporučene objave

Naime radi se o tome da je suprug tog dana (točnije 11.01 09-te) zamolio kolegu da ga odveze na posao u Slavonski Brod našim autom.Zamolio ga je jer je registracija isticala za točno pet dana ,dakle 15-tog . (suprug radi kao profesionalni vozač).Da se ne bi vraćao neregistriran kući, pozvao je kolegu da vrati automobil isti dan kući.

Međutim osoba je u svemu tome iskoristila situaciju pa je auto koristio i u svoje svrhe i išao nekim svojim rutama da bi (vjerovatno zbog neprilagođene brzine) sletio sa ceste i udario u betonski stup gdje je jače oštetio auto (procjena samo za dijelove iznosi preko 32 tisuće kuna bez majstora ,bojanja ,lakiranja i sl.)

Osoba nas uopće nije kontaktirala što se dogodilo već je svojevoljno 'odšlepala' auto kod nekog majstora (bez da je pozvao policiju )i tamo ostavila . Tek kad se vratio kući je javio suprugu što se dogodilo(oko 7 sati uvečer a nezgoda je bila oko 2 sata popodne).

Od tada ništa nije poduzeo (vratili smo tako oštećen auto kući jer nema smisla da tamo stoji)a prošlo je preko dva mjeseca i to mi je sasvim dovoljno da smatram da on ne želi ništa poduzeti u vezi sa tim..Da dodam da se ne želi javljati na telefon ,izbjegava ikakav kontakt ..

Postoje svjedoci i kao takvi nam idu u prilog(raspitala sam se koliko sam mogla) međutim mene muči sljedeće-

Po saznanju, osoba ima opterećenu plaću kreditom ,nema auto te je svoje nekretnine prije nastanka štete prepisao na najuže članove obitelji.

Da li postoji kakva specifična tužba koja bi nam pomogla? Da li mi se uopće isplati tužiti jer ja samo želim svoj auto kakav je bio..

Ogorčenost je tim veća jer za ovaj auto plaćamo kredit još sljedeće tri godine.

Kako da se postavim u svemu ovome? :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angažirajte odvijetnika.

tužbom tražiti naknadu štete ako se prometna desila mimo puta kojim se krivac za prometnu trebao kretati u povratku i ako se ista desila drugi dan od dana kad mu je povjereno vozilo da ga vrati.

probajte podnijeti i kaznenu prijavu(Općinsko državno odvjetništvo)zbog počinjenja štete.

sudska ovrha ima prednost naplate u odnosu na kredit.

osporavajte ugovore o prijenosu nekretnina .ugovori su fiktivni i s namjerom da bi se izbjeglo plaćanje štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onda se ne možete pozvati na ovo što je naveo bovu. međutim, ako je štetnik prepisao određenu nekretninu na ženu, ista je bračna stečevina tj. pola nekretnine je u vlasništvu dotičnog i od nje se možete namiriti. podnošenjem tužbe zatražite od suda izricanje privremene mjere kako se nekretnina ne bi prodala do okončanja postupka.

 

 

tužbom tražiti naknadu štete ako se prometna desila mimo puta kojim se krivac za prometnu trebao kretati u povratku i ako se ista desila drugi dan od dana kad mu je povjereno vozilo da ga vrati.

bovu, je tu riječ o ugovoru o nalogu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija