Jump to content

Javni bilježnik prestao sa radom


keti

Preporučene objave

1997. godine je suprug na svoje ime kupio stan, što zbog čega, inzistirala sam, pošto ga zajedno otplaćujemo da mi darovnim ugovorom pokloni 1/2 stana, što je uz jedvite jade i napravio,Darovni ugovor na moje ime sam provela kod javnog bilježnika i kroz poreznu upravu. Misleći da je moralni dio dogovora obavljen, a malo i zbog ljenosti nisam ga odnijela na sud, stajao je u ladici i nestao. A Nestao je iz razloga što je "muž" bez mog znanja i odobrenja prodao taj stan. Pošto odnosi su se poremetili, a za svoju sigurnost trebala sam koopiju Darovnog ugovora kod javnog bilježnika, međutim javni bilježnik više ne radi u bilježništvu i gdje da ja nađem tu kopiju darovnog ugovora.

Hvala vam od srca na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste ugovor ovjeravali 1997. godine, taj ugovor je poništen nakon 3 godine, dakle negdje tijekom 2000. godine. Tako da kod bilježnika nećete više moći doći do tog ugovora.

Osim toga, javni bilježnik može iz arhive davati ugovore ili potvrde samo onoj osobi koja je kod njega ovjeravala potpis, a nekom trećem samo ako ima pristanak osobe koja je ovjeravala potpis.

Možda da probate zamoliti poreznu upravu da li oni imaju taj ugovor u svojim evidencijama, te da li vam ga mogu predočiti.

Ili zatražite od suda da izda nalog javnom bilježniku da vam preda potvrdu iz upisnika.

Upisnike i spise vašeg ranijeg bilježnika, preuzeo je novi javni bilježnik ili se nalaze u sudskoj arhivi ako je jb mjesto ostalo prazno ili ukinuto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste neku nekretninu stekli za vrijeme trajanja braka

ista nekretnina je bračna stečevina bez obzira na čijem imenu se nekretnina vodila tj. i bez upisa vlasništva 1/2 i 1/2 u gruntovnici.

tužbom tražite utvrđivanje bračne stečevine i poništenje kupoprodajnog ugovora ili isplatu polvine svote ostvarene kupoprodajom nekretnine.

ako je nekretnina bračna stečevina istom nemože raspolagati samo jedam bračni partner bez suglasnosti drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija