Jump to content

dopunsko osiguranje i prosjek primanja


ubrigama

Preporučene objave

rubens je napisao:

Obzirom da nisam našao ovu kategoriju koju ste opisala gore u regulativi, recite temeljem čega ste do sada imala oslobađanje (piše čl. prema kojem ste ostvarila to pravo na potvrdi)?

 

Karticu si mi uzeli u HZMO-u. Ionako je istekla. Ne znam po kojem članku. Uglavnom, kao udovica poginulog hrvatskog branitelja imala sam to pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo kaj to piše tamo dolje, na "informativnim" stranicama HZZO-a, no je li netko zaboravio to i objaviti u nekom Zakonu. Vidi ovo: Zakon o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 85/06 i 150/08 ) - tamo nema te osnove, dok zamisli u pozakonskom aktu ona postoji.........

 

pa budući da Pravilnik o postupku, uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna (Narodne novine, broj 156/08 ) u čl. 5. t 6. veli da: Pravo na plaćanje premije iz državnog proračuna ostvaruju: osigurane osobe – članovi obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,

 

odite do HZZO-a, a nikako ne do HZMO-a kojeg očito greškom spominjete gore i pozovite se na ovo što je ovdje navedeno da bi ostvarila pravo koje Vam nesporno pripada. Nažalost regulativa je tak blesavo napravljena da se očito i netko tamo zabunio.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

Lijepo kaj to piše tamo dolje, na "informativnim" stranicama HZZO-a, no je li netko zaboravio to i objaviti u nekom Zakonu.

 

Vidi ovo: Zakon o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine", broj 85/06 i 150/08 ).

 

 

Vidjeh! I što sad? Po "informativnim" stranicama imam pravo dok ga u Zakonu ne nelezim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija