Jump to content

cijene za izlazak mjernika (parcelacija itd.)


Persevera

Preporučene objave

Prije nekoliko godina izlazak mjernika za spajanje čestica i izradu elaborata-ucrtavanje kuće , izradu prijavnog lista za katastar i gruntovnicu zajedno s eleboratom

ovlaštena geodetska firma naplatila je 2.500.ooKuna

 

Druga za isti posao naplatila je 1.800,00 kuna .

 

Mjesto rada PGŽ

 

Za izmjeru jedne dužina čestice -međe plaćeno je 800,00 kuna.

Cijene nisu se bitno mijenjale .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cijene variraju od mjesta do mjesta.

 

za zagreb i okolicu cijana za posebnu geodetsku podlogu, ato je snimak postojećeg stanja uklopljen u kopiju katastarskog plana je od 3000-5000 kn. parcelacijski ealborat je od 6000-8000 kn. upis kuće oko 5000 kn.

 

u nekim područjima je jeftinije, a nekad i skuplje.

 

cijene se čine visoke, ali na žalost, često se tom cijenom ne može naplatiti sav rad i vrijeme. polazni podaci su često loši. još uvijek se dešava da se izdaju krive koordinate polaznih geodetskih točaka, zatim krive kopije katstarskog plana koje nisu u skladu s upisanim podacima u katastru i gruntovnici, često katastar vodi podatke na osnovi nove izmjere, a gruntovnica na osnovi stare - one iz doba austro-ugarske. pnekad su i katastarski i gruntovni podaci iz austro-ugarske, a geodetski podaci za provedbu promjena u katastru i gruntovnici, danas moraju biti po najvišim svjetskim standardima. pored svega, praksa još nije utvrdila kako postupati recimo kod obračuna površina-da li izjednačavati na one službene iz katastra i gruntovnice, ili ih ispravljati prema stvarnom stanju na terenu - naravno ako je razlika unutar dozvoljenih odstupanja. i još....

 

vjerujte, jako zahtjevno + skupa terenska oprema i ljudi, i skupi hardware i software.

 

međutim, nije puno više nego godišnja registracija i osiguranje jednog boljeg automobila. a ovime rješavate pitanje egzistencije za cijelu obitelj i vaše naslijednike i to jednom u životu.

 

druga strana priče je: ti podaci državi trebaju jednako kao i njezinim građanima (naplata poreza, komunalnih vodnih nakda i .....), a država još uvijek ima velike površine za koje postoje samo planovi iz austro-ugarske, a i onih dijelova za koje ne postoje nikakvi podaci o vlasništvu i posjedu. u doba kada se vrlo precizno mjeri gledanost tv programa, a da se ne spominje i satelitska geodezija, GPS uređaji u svakom automobilu ......., ne znam da li postoji opravdanje.

 

katastrski i gruntovni podaci na internetu samo su prepisani podaci iz katastra i gruntovnice koji su i prije bili sređeni. to je samo drugi oblik istih podataka.

 

za novu izmjeru nikad dovoljno novca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riješenje za gradnju izdaje se na traženje investitora. Tom riješenju prethodi lokacijska dozvola, za područja koja nemaju DPUP. Za ona područja koja imaju Detaljne Provedbene planove, lokacijska dozvola jest izvadak iz tog plana. Dakle parcelacija se izdaje na osnovu lokacijske dozvole, a tu parcelaciju izvodi ovlašteni geodet, prema tarifama, kako se pogodite ( sa ili bez PDV-a). Lokacijska dozvola izdaje se za kat. čest. a ne za određenu osobu , a riješenje za gradnju,( Građevinska dozvola) temeljem te lokacijske dozvole, daje se investitoru, koji ima dokaz da gradi na čest. zem. koja je njegovo vlasništvi ili suvlasništvo ili... (prema ZV). I to je to !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Persevera je napisao:

Molim vas koliko ste placali mjernika za izlazak na teren i

snimanje za podlogu za zahtjev za izdavanje rjesenja za gradnju?

 

Koliko ste ga placali za izradu parcelacijskog elaborata?

 

Sto je uvrijezeno? Da li cijene odstupaju u odnosu na

mjesto (sad mi trebaju podaci na moru i u Zagrebu)?

thx

 

Cijene geodetskih usluga su sada naprosto podivljale - otprilike su kako je nindy napisala. Sada su i do tri puta veće nego prije nekoliko godina.

 

Ukupni troškovi geoetskih usluga prilikom gradnje čak i male obiteljske kuće sada su 20-30000 kn.

Za to zapravo nema stvarnog opravdanja.

 

U praksi treba pregovarati, navedene cijene mogu se dogovoriti i u 30-40 % manjem iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija