Jump to content

posredovanje CSSS


deltacro

Preporučene objave

Kod mene je to izgledalo ovako:

 

Oboje smo bili pozvani u istom terminu, bili na razgovoru kod soc radnika i nakon toga kod psihologa. Kod soc radnika uzeta je prica o braku odnosno cisto neki tehnicki podaci, trajanje, raspad bracne zajednice i sl, materijalnim prilikama, nista osobno nije bilo pitano radi cega smo se odlucili razici itd. Nakon toga kod psihologa isti razgovor vodjen je na vise "ljudskom" nivou i pricali smo o pocecima veze, kako smo rjesavali probleme u vezi, kakvi su oni bili itd.. Uvijek se postavi pitanje i jednom i drugom mislimo li da se zajednica moze odrzati... Kod nas je odgovor bio negativan, ocjenjeno je da su problemi preduboki da se mogu rijesiti i da smo oboje za razvod.. I onda sve to dodje u pismenom obliku kroz neko krace vrijeme strankama i na sud...

Ako mislite tj ocekujete da cete se tamo izmiriti sa suprugom, moje misljenje je da je to tesko ako oboje imate stav da bi se razveli odnosno ako ne postoji volje za pokusajem trazenja pomoci od oboje da probleme nadidjete i zadrzite bracnu zajednicu. Eto, mislite li da jos sanse postoje, osobno mislim da ih ne ocekujete tamo nego pokusajte prije, razgovorom ili trazenjem pomoci obiteljskih terapeuta rijesiti svoju situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. da slažem se u potpunosti da bi bilo dobro psihoterapeut ili nešto slično no neznam tko to zatraži sud ili mogu možda ja predložiti obzirom da je u pitanju kod mene ptsp a puno sam pročitao koliko može imati utjecaja na sve u obitelji stvarno bi volio prije donešene zadnje odluke suda i supruge kad bi zajedno sa djetetom bili na jednom stručnom pregledu i razgovoru recimo u regionalnom centru za ptsp. no problem je što supruga to odbija ona neželi nikakvo psihijatrisko vještaćenje a bilo bi itekako dobro jer u pitanju je i dodjela djeteta tako da bi i centru i sudu trebalo biti interesantno zašto ona to odbija ako je za dobrobit djeteta .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi zbog svoje dijagnoze mozete na sudu zatraziti vjestacenje vas i cijele vase obitelji od strane psihologa, psihijatra itd. Sud moze ili ne mora prihvatiti vas prijedlog. Vi svakako svoju namjeru i zelju da vam se pruzi pomoc kao obitelji i vama osobno dostavite czss (pismeno) tako da jednom kada dodje do odredjivanja s kim ce djeca nastaviti zivjeti sud uzme u obzir i vasu zelju za ocuvanjem obiteljske zajednice, prepozna vasu privrzenost djeci itd te da ako nista drugo ne budete uskraceni za susrete sa svojom djecom sto bi vam se moglo dogoditi ako vam supruga pocne prisivati dijagnoze ptsp-a koje se mogu dodatno "uljepsati" te vas prikazati kao ludjaka kojem djeca ne smiju ni blizu.Takodjer, i vasa supruga ce morati odgovoriti na razloge svojeg protivljenja sto ne morate fokusirati toliko na ocuvanje bracne zajednice koliko na zelju da po pitanju djece sto kvalitetnije funkcionirate.. Pokusajte sve stavljati na pismeno te se smireno i organizirano obracati nadlenznim institucijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro,

čini mi se da ste pomiješali dvije različite stvari:

 

1. obiteljska terapija

ukoliko želite očuvati brak možete tijekom posredovanja na CZSS-u zatražiti da Vas upute bračnom savjetniku ili na obiteljsku terapiju; nekad su i sami djelatnici po vlastitoj procjeni mogli "zaraćene strane" poslati na terapiju kako bi se smirile strasti, ali mislim da se ta mjera nije često provodila niti u ona vremena kad je Centar provodio tzv. postupak mirenja, a sad kad samo posreduju pri brakorazvodnoj parnici vjerojatnost da će vas samoinicijativno negdje uputiti gotovo je jednaka nuli. terapija nema smisla ukoliko oboje niste zainteresirani, a mogla bi vam pomoći da se, ukoliko ne sačuvate brak, bar kvalitetno i ljudski razvedete.

 

2. psihijatrijsko vještačenje

ono se provodi tijekom brakorazvodne parnice, na traženje suda (ukoliko mišljenje posrednika nije dovoljno za donošenje odluke ili postoje određene dvojbe) ili jedne (može i obje) stranke u postupku; provodi se na oba bračna partnera te na svoj djeci kako bi se ustvrdilo koji je od roditelja podobniji za dodjelu djece na zajednički život i brigu. troškove (koji nisu mali) obično snosi ona stranka koja je predložila vještačenje, a ukoliko ga traži sud, mislim da se troškovi dijele, ali nisam sasvim sigurna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema razloga da se dijete uvlači u razmirice roditelja na način da će mu se objašnjavati da je jedan roditelj pozitivniji od drugoga. Dijete treba pozitivnu sliku o oba roditelja. U svojoj borbi za dijete isključi svoje nesuglasice sa bivšom suprugom i skoncentriraj se iskključivo na najbolji interes djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija