Jump to content

parnični troškoi


amim

Preporučene objave

izgubili smo parnicu zbog otkaza. moramo platiti na ime troškova solidarno 30.00o kuna. tražio sam od poslodvca da platim svoj dio. medjutim on kaže da to ne može, interesira me mogu li platiti svoj dio (polovicu). što će poslodavac sada napraviti, a što trebam ja učiniti u pogledu poslodavca i mojeg kolege koji je sudjelovao u popstupku sa mnom. imam 1000 kuna penzije , koliko mi može odbijati? pokrenili smo reviziju pravomoćne presude. unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mati77 je napisao:

ako imate mirovinu 1000 kuna-kao to da niste bli oslobođeni plaćanja sudkih troškova??

sloidarno znači da jedan od vas dvojice može platiti sve a poslodavac je dužan primiti uplatu, a kasnije se namirujete od sudužnika i potražujete njegov dio.

 

ti brkaš parnični trošak od troškova sudskih pristojbi. A i dala si mu prilično glup savjet - zašto bi on platio sve a kasnije da se regresno namiruje od sudužnika? Bezveze. Neka plati svoje i mir Božji. A poslodavac neka goni sudužnika da isti plati svoj dio.

 

Dakle, on i kolega su izgubili parnicu, troškove snose oni. Prema tome, odgovor amimu glasi:

 

Možete platiti svoj dio poslodavcu, za ostatak će se on morati obratiti vašem kolegi koji je zajedno s vama dužan nadoknaditi trošak postupka.

 

Obvezno uplatu vršite preko interneta ili ako je vršite preko banke ili pošte, čuvajte uplatnicu kao dokaz uplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brkali ne brkali, ova dvojica su solidarni dužnici, što znači da se vjerovnik u cijelosti može namiriti od bilo kojega od njih. Nema toga da plati pola pa da je na miru.

Ako želite platiti troškove, možete platiti svoj dio, ali vas vjerovnik može s uspjehom tužiti da platite i ostatak. To znači biti solidarno odgovoran za ispunjenje.

Ako vas tuži, pozovite u parnicu drugog solidarnog dužnika. U svakom slučaju, uvijek ćete imati pravo regresa prema ovom drugom.

Moj savjet: ponudite vjerovniku svoju polovicu, ali mu istovremeno ponudite i da sklopi nagodbu, prema kojoj se odriče svih daljnjih potraživanja prema vama. On ne mora pristati, ali ako ne pristane, onda bar malo zavlačite i odglumite da će vas morati tužiti jer vas je strah da ne morate platiti sve i možda pristane.

Plus: ako platite svoj dio, na taj dio više ne idu kamate; na ovaj drugi dio se obračunavaju, ali će u konačnici teretiti drugog solidarnog dužnika.

A za oslobađanje od troškova, kakvi god oni bili, je ionako već kasno jer je glavna rasprava zaključena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija