Jump to content

Pomoč oko uzdržavanja !!!(almentacije)


zlatko1

Preporučene objave

Razveden sam tri god. i sad sam prije par mjeseci tražio uzdržavanje za svoje troje djece koja su brakorazvodnim postupkom dodjeljena meni kao ocu.Bivša nije dosada ništa plačala za djecu niti je do sada sudski bila teretita za uzdržavanje djece. Ali sad se sud dvomi tko bih trebao platiti uzdržavanje za maldobnu djecu 11, 13 i 14 god.strosti.

pošto je bivša donjela neko rješenje da je radno nesposobna.

i da živi od tog primanja za radno-nsposobnu osobu.

pa me sad zanima kako i tko onda treba plaćati almentaciju za djecu, bivša živi u kući svoga oca i još jednom sestrom.

na sebi ona nema nekretnina. pa me zanima tko bih sad trebao onda preuzeti plačati za djecu. pošto je ona do ovoga traženja bila radno sposobna.

ja vas molim za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako roditelj ne uzdržava dijete, baka i djed po tom roditelju dužni su ga uzdržavati prema odredbama članka 209.-211. Obiteljskog zakona

 

Dakle,ako sud prihvati dokaz da je majka djece radno nesposobna i oslobodi je obveze uzdržavanja djece,moguće je da tražite uzdržavanje od djeda po majci.Takvo uzdržavanje je moguće tražiti samo od dana podnošenja tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Ovako evo me nazad sa istm problemom oko uzdržavanja.

kao u temi što sam rekao i pročitao obiteljski zakon ali ni dalje nisam riješio svoj slučaj.

kao što sam vam bio več rekao tražio sam uzdržavanje za djecu, međutim kako je bivša ishodovala rješenje da je privremeno radno nesposobna od 5mj. 2009god. sud je bio donio odluku da nemam pravo na potraživanje za uzdržavanje. na što je moja odvjetnica uložila žalbu županijskom sudu s obrazloženjem da je tužena ( bivša ) prethodne dvje god bila radno sposobna. i da se traži da se donese iznos koji je dužna plačati za taj period, tako da bih mogli tražiti onda od centra isplačivanje pola iznosa almentacije bolje i to nego ništa. i županijski sud vrati opčem u Vinkovcima na ponovni postupak da bih opčniski sud opet istu odbio da pošto je tužena privremeno radno nesposobna nemam pravo potraživanja uzdržavanja za djecu. Sad smo žalbu poslali na ustavni sud RH. pa vidjeti što če oni reči.

 

pa zar nebi država stati ispred te djece i zaštititi njihova prava a ne jednostavno ih odbiti i maltene reči snađite se kako znate.

 

u svemu tome je još veče zlo što sam ja nezaposlen i lječim se od ozljeda i drugih problema vezanih uz rat a ni tu još nisam dobio nikakva prava jer i tamo mudruju i razmatraju. prvo sam prošle godine dobio rješenje da mi daju bar opskrbninu a potom promjene zakon o braniteljima i sad je i to na početku. a ja i djeca živimo od doplatka koji iznosi 1.380 kn.

i ja stvarno više neznam kome da se obratim pa vas molim za vaš savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam bila u jako sličnoj situaciji,..tj još uvijek sam. Bivši je uvijek nalazio razloge zbog kojih bih se ja smilovala i rekla aj dobro ja ću to sve sama. Godinama je to trajalo,...a on je dobro i ugodno živio..zabrorvija da uopće ima dijete,...a i kćer da ima oca. I sad nakon mnogu godina sam slućajno upoznala osobu koja je zaposlena u policiji i koja me upoznala sa mojim pravom,...tj da je nebriga o djetetu kazneno djelo! Koliko sam ja upoznata u svakoj pol. postaji ima osoba koja se bavi samo obiteljskim problemima,...potraži tu osobu!!!! To je možda prvi korak,...a nakon kaznene prijave mnogi postanu od jednom radno sposobni! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija