Jump to content

susjed mi ometa pristup mom odvojenom stanu


jureta

Preporučene objave

Poštovani,

 

U prizemlju obiteljske kuće imam odvojeni stan s posebnim stubištem koje se koristi samo za taj stan i za ulaz u etažiranu moju i susjedovu okućnicu. Moj stan ima poseban kućni broj i posebnu poštansku kutiju do vrata stana. Od nedavno poštar i druge službene osobe ne mogu doći do vrata mog stana jer je susjed bez dogovora počeo zakračunavati drvena vrata na tom stubištu koja su prije uvijek stajala otvorena. Susjed zna da sam invalid pa zakračunavanje vrata na stubištu koristi da bi mi otežao izlazak iz stana ili dolazak do stana. Moj odvjetnik i policija prvo su savjetovali uklanjanje tih vrata kao samopomoć, međutim kada sam to napravio susjed je pozvao novi par policajaca koji su vikali na mene i moju ženu i prijetili da će nas sve odvesti u zatvor (i nas i susjede) ako ne vratimo ta drvena vrata (vrijednosti 10 kuna, kako su sami rekli) na njihovo mjesto. To smo morali napraviti pa se sada ja i moja žena osjećamo kao da smo u kućnom pritvoru, jer susjed i dalje drži zakračunata ta drvena vrata 12-15 sati i tako ometa veći dio jutra pristup našem stanu, a nama se prijeti kada pokušamo otkračunati ta vrata da bi izašli iz našeg stana.

 

Kako nam u vezi ovoga ni policija ni još jedan odvjetnik nisu mogao dati dobar savijet zanima me da li se zaista moramo pomiriti s tim da susjedi nama i svima koji nam želi doći ili nas moraju posjetiti oduzimaju zakonom zagarantiranu slobodu kretanja i pristupa našem stanu.

 

Unapred hvala na savjetu o mogućem pravnom lijeku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jureta je napisao:

Poštovani,

 

....međutim kada sam to napravio susjed je pozvao novi par policajaca koji su vikali na mene i moju ženu i prijetili da će nas sve odvesti u zatvor (i nas i susjede) ako ne vratimo ta drvena vrata (vrijednosti 10 kuna, kako su sami rekli) na njihovo mjesto. To smo morali napraviti pa se sada ja i moja žena osjećamo kao da smo u kućnom pritvoru, jer susjed i dalje drži zakračunata ta drvena vrata 12-15 sati i tako ometa veći dio jutra pristup našem stanu, a nama se prijeti kada pokušamo otkračunati ta vrata da bi izašli iz našeg stana.

 

Unapred hvala na savjetu o mogućem pravnom lijeku.

 

 

Mislim da ste jako pogriješili. Trebali ste im reći neka vas privedu.

Oni bi onda vrlo vjerojatno shvatili da ste u pravu (možda ih je susjed pozvao 'preko veze'? ) ili bi vas priveli, a vi biste sutradan ispričali sve novinarima... i riješena stvar !

 

Zamislite da u stambenoj zgradi sa dvadeset stanova jedan stanar promijeni bravu na ulazu, pa po volji zaključava ulazna vrata, i ne pušta druge stanare...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost sve je bilo u novinama a napravio se zapisnik i na policiji ali ništa nije riješeno. Novine i policija su nemoćni protiv samovolje susjeda koji mi ometa pristup mom odvojenom stanu. Sada moramo upozoravati svakoga za kojeg znamo da će nas posjetiti da će se vjerojatno trebati mučiti oko toga da otkračuna vrata na stepenicama do našeg stana, koja su prije uvijek bila otvorena i pričvršćena uza zid. I meni je kao 100 postotnom invalidu to nepotrebni dodatni napor svakog jutra kada idem na posao da jednom rukom dižem ta drvena vrata prema gore (jer se inače ne bi mogla otkračunati) a drugom da ih otkračunam i istovremeno zakoračim tri stepenice natrag da bi se vrata mogla otvoriti.

Moja se žena boji to napraviti jer joj je susjed prijetio da će je ubiti.

Hvala na savjetu da razgovaramo s načelnikom policije, jer mi zaista nije drago da javno kritiziram policiju zbog neučinkovitosti, i da ih onda zovemo u pomoć ako nas susjed napadne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obavjest ili zahtjeve ili zamolbe slati pismeno,preporučeno i sa povratnicom(svim institucijama) ili tražiti na urudžbenom da na kopiju pismen ovjere primitak pismena.

 

zašto se ne obratiš upravitelju zgrade.

ili na sud podnijeti tužbu radi smetanje posjeda.

primjerak

www.osvz.hr

parnični i izvanparnični

 

ukloni vrata sa zajedničkog prolaza ako ti smetaju.

susjedove prijetnje prijavi policiji ali ih predhodno snimi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija