Jump to content

Što napraviti kada netko umre u bolnici zbog liječničkog nemara?


anonimno

Preporučene objave

Ne znam da li imam dokaze, nisam pravnik. Zato i trebam savjet kome da se obratim. Kada sam razgovarala s jednom doktoricom ona se je zgrozila i potvrdila da nešto moram poduzeti. Na žalost nije imala takvih slučajeva pa ne zna od kuda krenuti. Mama je došla u bolnicu zbog upale (ne bih htjela u detalje), to su joj sanirali, trebao im je krevet pa su je prebacili u drugu bolnicu. U toj drugoj bolnici bila je samo 11 dana. Ono zbog čega je došla u prvu bolnicu se toliko popravilo da se je trebala vratiti na plastičnu operaciju. Nakon jedva 5 dana boravka u drugoj bolnici, dobila je upalu pluća i šest dana nakon toga je umrla. Čak nam nisu niti javili nego smo to saznali puno sati nakon toga, tek kada smo došli u posjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja znam za nekoliko jako sličnih slučajeva i nekih još i gorih..., zlo mi je samo kad pomislim kakvi ljudi nam rade u zdravstvu.

 

Čast izuzecima stvarno ima poštenih i dobrih ljudi. Ako ćete se upustiti u "borbu" sa "doktorima" pokušajte uzeti nekog neutralnog i svakako da "stvari" koje idu na vještačenje neka radi netko izvan HR mislim da se to može i UDARITE SA TIM U JAVNOST.

 

Ako nećete moći objavit slučaj u novinama ostavite mail na forumu imam nekoliko novinara prijatelja koji će vam izaći ususret.

 

Moja iskrena sućut zbog majke! Mislim da netko konačno treba ovome stat na kraj, ali nitko neće kad saznaju kakav proces ih čeka. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja znam za nekoliko jako sličnih slučajeva i nekih još i gorih

 

ne znate jer pojma nemate sto se ovdje uopce dogodilo... ali vas to ne prijeci da se "na nevidjeno" zgrazate, nudite privatne veze, zazivate medije... pomalo neodgovorno od vas.

ja mislim da bi g-dja prvo trebala onako cisto privatno i neobavezno razgovarati sa nekim strucnim i iskusnim lijecnikom, po mogucnosti (sub)specijalistom, pa tek onda, ovisno o rezultatima tog razgovora, dalje komunicirati ili nekomunicirati s pravnicima i pogotovo pravnicima iz tuziteljstva...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam mislio da bi stvar trebalo rijesiti privatno, vec da bi se prvo trebalo privatno (nesluzbeno) informirati ima li i cijeg propusta, pa tek onda poduzimati daljnje korake.

jer mozda je tocno da se unutar struke pojedinci medjusobno stite, ali je isto tako tocno da se poneki put, usljed nerazumijevanja/neznanja/stogod, neosnovano optuzuje...

iz neke opce kulture se zna da je operacija jedan sok za organizam koji je poslje toga oslabljen, slabijeg imuniteta, da su bacili koji "zive" u bolnici otporniji na antibiotike i da je mortalitet kod takvih infekcija neusporedivo veci... sve to zajedno ima i svoje ime, zove se hospitalna infekcija i veliko je pitanje moze li se nekoga kriviti sto je do toga doslo...

mislim nemojte sada ovo pogresno shvatiti jer samo lijecnik i to onaj koji ima uvid u svu dokumentaciju moze reci ima li smisla tuziti (a naravno da treba tuziti ako ima smisla)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa ovim se sada u potpunosti slažem. Ako je gospođa sigurna da je do smrtnog slučaja došlo zbog liječničke pogreške onda treba tužiti bolnicu, ali i cijeli slučaj dati u javnost, pa neka hrvatska javnost vidi što nam se događa i gdje živimo.

 

Ali naravno postoji mogućnost da NJE došlo do pogreške, ali je gospođi zbog šoka u afektu došlo da tuži nekog.

 

Nadam se da će se ovaj slučaj "pošteno" riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šok je prošao. I sporvod je prošao. Oprostite što se nisam prije javila, bilo je puno posla a i htjela sam smiriti emocije. Razgovarala sam s liječnikom, osobom koja inače jako brani svoju struku i druge liječnike. Međutim, ona mi je sama rekla da moram nešto poduzeti što me je jako iznenadilo s obzirom da znam da nikada ne bi rekla ništa protiv svojih.

 

Probat ću malo opširnije opisati, mada znam da ovo nije portal liječnika, ali možda pomogne. Mama je došla u bolnicu zaista u kritičnom stanju i to je bilo riješeno. Organizam joj je bio oslabljen ali ubrzo se je oporavila. Čekalo se je da jedna rana zaraste pa da ode na operaciju. Iz bolnice je izašla bez temperature i sa pozitivnim otpusnim pismom. Prebačena je u drugu bolnicu kolima hitne pomoći (vožnja je trajala preko sat vremena). Nakon četiri dana dobila je temperaturu. Nakon 10 je umrla. Službeno je rečeno da je umrla zbog upale pluča. Krv su joj izvadili samo jednom i to drugi dan kako je dobila temperaturu. Poslije više nisu a svaki dan je imala temperaturu iznad 39. Ima tu još ružnih stvari, kao npr. jedna joj je pacijentica krala lijekove (pacijentica je bila psihički bolesnik tako da uopće ne znam što je radila na tom odjelu). Mama je bila nepokretna tako da je u potpunosti ovisila o medicinskim sestrama. Od druge pacijentice smo doznali da nisu niti vode dobivali. Ma, puno bih toga još mogla napisati.

 

Hvala za sve savjete, sada barem znam od kuda krenuti. Jedino mi je problem novac. Ne znam niti jednog advokata jer sam potpuno druge struke i ne krećem se u njihovim krugovima. Bila bih sretna kada bih našla nekoga tko bi htio raditi za proviziju, ali na žalost, znam da je takvo što nemoguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ja Vam mogu dati broj jednog odličnog odvjetnika, ali mislim da se ne smiju ovdje ostavljati brojevi i adrese odvjetnika, pa ako hoćete možete ostaviti svoju email adresu, pa ću Vam poslati broj.

 

Prije 8 mj. umrla mi je baka, a prije toga je bil ana dvije operacije kuka i zbilja je svašta doživjela po bolnicama, od medicinskih sestara, pa nadalje, o tome drugi put ako bude prilike.

 

Vi samo ostavite svoju email adresu ili broj, pa ću Vam poslati broj.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija