Jump to content

Što i kako?


suzana2

Preporučene objave

Poštovani molim Vas za pomoć.Radim u jednoj maloj privatnoj firmi u kojoj nitko nije zadovoljan.Sada se ta firma seli van grada,Ja i kolegice smo u većini mlade mame i nemožemo tolilko odvajati vremena za svakodnevno putovanje.Najvjerovatnije će nam ponuditi nove ugovore da potpišemo radi preseljenja.Zanima me ako ugovore ne potpišemo koja su nam prava da li se na burzi možemo pravdati da su nam uvijeti neprihvatljivi pa da ostvarimo pravo na burzu i naknadu.

I imam još jedno pitanje ako se dogovorimo sa poslodavcom za 1 mjecec neplačenog godišnjeg da li je istina kako on kaže da me mora odjaviti i pritom moram napisati izjavu da tražim godišnji od 40 dana(što nije istina).Sutra već moram znati odgovore pa Vas molim da mi odgovorite.

Rijeć je o poslodavcu koji bolovanje isplačuje 0 kuna bez obzira na doznake.Kod kojeg se rade svi blagdani a plačeni normalno.Radi se 48 sati tjedno i na normi smo logor.Molim vas imam 13 godina radnog staža ne bih voljela da mi ovaj poslodavac sve upropasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

Rekao bi da se radi o otkazu s ponudom izmjenjenog ugovora. Vaš poslodavac bi ponudom novog ugovora o radu otkazao prethodni ugovor o radu. VI se trebate pismeni putem očitovati da ne pristajete na novi ugovor o radu te da Vam se prethodni ugovor otkaže sukladno Zakonu. S time ne bi izgubili prava sa zavoda za zapošljavanje.

Poslodavac Vam je dužan isplatiti naknadu plaće za vrijeme korištenje godišnjeg odmora i odjaviti Vas sa zadnjim danom otkaznog roka. Otkazni rok počinje teći od dana dostave odluke o otkazu. Za vrijeme otkaza imate sva prava jer ste još uvijek u radnom odnosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija