Jump to content

međususjedska neslaganja


ri_topa

Preporučene objave

Živim u zgradi od 24 stana čije sam predstavnik suvlasnika. Kao u većini slučajeva i mi imamo problematičnog susjeda. Dakle situacija je sljedeća: Pored zgrade postoji vodomjer i špina, koja je kupljena zajedničkim sredstvima stanara u vrijeme kad je zgrada sagrađena (1976. godine.) Kako je morao biti neko vlasnik sata, sat je glasio na tadašnjeg predstavnika zgrade. Kada sam ja preuzeo dužnost predstavnika suvlasnika sat je ostao na prvom predstavniku, koji je u međuvremenu odselio. Voda se koristi za zaljevanje vrtova iza zgrade te pranja avtomobila i voda je dostupna svima u zgradi (plača se iz pričuve). Sve je skladno funkcioniralo dok jedan stanar nije presjekao gumu te stavio vlastiti lokot na kutiju od špine i izjavila da je voda u njenom vlastništvu, te da ju je ona platila 76. godine. Primoran da rješim situaciju, obratio sam se komunalnom društvu nadležnom za vodovod. Dotični su me uputili da trenutni vlasnik (prvi predstavnikž) mora kod javnog bilježnika napraviti izjavu u moju korist, što smo i napravili. Dokumentaciju smo predali komunalnom društvu i tako prepisali vodu na mene (na novog predstavnika). U fazi prepisivanja je ta ista sporna stanarka pokušala osporiti prepis svojom dokumentacijom kod komunalnog društva i nije uspjela. Računi dolaze na mene, ugovor je na moje ime i sve je funkcioniralo u najboljem redu, do prije par dana kad je ta ista susjeda provalila lokot, bacila cijev, zatvorila vodu te postavila svoj lokot po drugi put (i tako se niko iz zgrade ne može koristiti tom vanjskom špinom osim nje). Nakon toga pozvao sam policiju jer se radi o otuđivanju. Policija je došla, napravila zapisnik, pregledala moju dokumentaciju i njenu i na kraju vrativši se kod mene te rekavši kako i ona ima neke papire i predložio da stvar rješimo na sudu privatnom tužbom.

 

Meni nije jasno zašto moram ja, koji ima ugovor sa komunalnim društvom te plačam račune koji dolaze na moje ime, moram dokazitavi vlastnišvo, a ne ona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako će dotični moći prestati plaćati vodu kad računi glase na njegovo ime? Susjeda uzurpatorica je uzurpirala vodu i smatram da je tužba najbolje rješenje da se nedoumice,nesuglasja,svojatanje vode dovede u zakonske okvire i presudom odredi vlasnik i korisnik te vode.

Da pitam začetnika teme. Što na nastali problem kažu ostali stanari? Zar se nisu pobunili? Osobito što su zajedničkim sredstvima kupili vodomjer i pipu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Svi stanari se dogovorite i napravite iz pričuve novi sat i novu špinu sa kutijom i lokotom , odjavite se od sata,pa neka gospođa snosi svoje troškove kako vodomjera , održavanja i očitavanja.

Napišite zhtjev komunalnom poduzeću da tehnički riješi taj problem , a prije toga da vam izradi troškovnik .

 

To bi bio sigurno naj jeftiniji način rješenja problema .

Vjerujte za to, nije vrijedno trošiti energiju ,vrijeme i novce .

 

Sdruge strane može se podnijeti i prijava sucu zs prekršaje za remećenje javnog reda i mira na način da onemogućava korištenje slavine u zajedničkom dvorištu, koju se koristi već dugi niz godina na ustaljeni način .

U takovim situacijama svi su protiv susjede , akada treba neka konkretna akcija svi se sakriju u mišju rupu .

 

Pozdrav .!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Upozorite pismenim putem osobu koja remeti na taj način mir stanara a Vas izlaže troškovima da ćete biti prisiljeni sudskim putem tražiti naknadu štete .

 

Pozdrav !,jer Vi nemožete plaćati račune za nedostupnu slavinu i potrošnju koja nije Vaša .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija