Jump to content

izmjena ugovora o doživotnom uzdržavanju u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju


mbuda

Preporučene objave

Imam sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju između majke i mene koji je zabilježen i u sudu, a želja je moje majke da se odmah uknjižim na te nekretnine, kako bih mogla ostvarit i neka prava. Molim Vas što treba napraviti za promjenu ugovora o doživotnom u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, da li je dovoljno samo u novom ugovoru o dosmrtnom napisati da prestaje važiti postojeći ugovor ovjerom novoga ili pisati raskid dosadašnjeg ugovora i napraviti novi???

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači da trebam sastaviti raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju i napisati novi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Da li to mogu istovremeno napraviti tako da ne vodim majku dva puta na sud? :-?

Netko mi je savjetovao da napravim aneks ugovora o doživotnom uzdržavanju i da u njemu preimenujem doživotno u dosmrtno i one točke koje se odnose na doživotno u dosmrtno i da se uknjižba može napraviti odmah ;-)

Baš sam u raspravama proćitala kako je jedan ugovor o doživotnom uzdržavanju imao članak po kojem se davatelj uzdržavanja može odmah uknjižiti a ne nakon smrti primatelja, što je u sudu i sprovedeno ???:vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija