Jump to content

primjena novog zakona o PDV-u?


vida07

Preporučene objave

Poštovani,

imam pitanje glede primjene novog zakona o PDV-u, zbog specifičnosti datuma slanja izvještaja stranom vlasniku ja knjige zatvaram 05. za protekli mjesec, sve račune kasnije pristigle knjižim sa 01. sljadećeg mjeseca. e sad neznam što ću sa zaostalim računima iz 07 i prijepisima računa , jer trebala bih ih stavljat pod 01.08. ali porez na njima je 22%. dal imate vi kakav naputak ili ideju kako bi to trebali rješavati?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve isporuke dobara i usluga koje su obavljene i fakturirane do 31.07. obračunate su na poreznu osnovicu uz primjenu stope 22%. Nebitno je kada Vi knjižite fakture kao i to da li će one biti plaćene/naplaćene poslije 31.07.Važeća stopa ostaje na računima bez ikakvog naknadnog preračunavanja na 23%.

Na novom PDV obrascu dodana je kolona za oporezive isporuke po stopi 23% kao i kolona za pretporez u primljenim računima po stopi 23% uz već postojeće za 22%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija