Jump to content

Kad banka otkaže Ugovor o kreditu...


ninanana

Preporučene objave

zašto Vam je banka otkazala ugovor? Zbog dospijeća odnosno neplaćanja, nenamjenskog korištenja sredstava ili nečeg trećeg? Uglavnom, nakon otkaza slijedi postupak prisilne naplate, tj ovrha...na plaći, računima, nekretnini ako je kredit osiguran hipotekom, ovisno o tome koliko je ostalo neplaćeno. Uglavnom, banka gleda kako se može najlakše i najbrže naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, banka nikada nije reagirala na moju zamolbu za reprogramom ili počekom otplate, a poslala sam uz zamolbu kompletnu med. dokumentaciju za sebe i bebu. Na porodiljnom sam i nisam jednostavno u mogućnosti otplaćivati kredit. Imam potvrdu o preporučenom pismu na koje nikada nisam dobila odgovor. Kredit je nenamjenski. Mogu li mi uzimati cijelu plaću? Nemam jamaca, jedino je srdstvo osiguranja naplate bio depozit. Nikakve imovine nemam na svoje ime. I nabitnije, nije mi u interesu izbjeći plaćanje kredita već naići na nekakvo razumijevanje. Mogu li mi uzimati cijelu plaću? Btw, trećina plaće koju ću početi dobivati kad se vratim na posao je pod kreditom (ulagali smo u firmu koja je otišla u blokadu) :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu vam plijeniti cijelu plaću. Ovršnim je zakonom izuzet od ovrhe iznos u visini od 2/3 prosječne neto-plaće u RH po zaposlenom u pravnim osobama RH za proteklu godinu, a ako primate plaću koja je manja od prosjeka, onda je od ovrhe izuzet iznos u visini od 2/3 plaće ovršenika.

Razumljivo da ste vjerojatno ogorčeni i sigurno vam nije lako, ali morate i vi razumjeti da banka nije socijalna ustanova, ne moraju biti i u pravilu nisu osjetljivi na naše životne poteškoće. One hoće svoj novac s kamatama i to je računica banke.

Ja bih vam preporučila da im napišete još jedan dopis, još jednom obrazložite situaciju, date do znanja da nemate imovine, da vam je plaća opterećena. Predložite im sklapanje ugovora o nagodbi i napomenite da svakako želite plaćati...i sve ono što ste im dosada pisali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija