Jump to content

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi - velikaaa muljaža


Gaza

Preporučene objave

PoštovanI,molim Vas za pomoć!!

Situacija je sljedeća:

1.5.2008 godine primljena sam kao zamjena za duže odsutnu službenicu na radnom mjestu sanitarnog inspektora. Ugovorom o radu definiran mi je radni odnos na određeno vrijeme do povratka službenice sa bolovanja(nema datuma do kada je to).

31.07.2009 gospođa koju mijenjam dobiva rješenje o invalidskoj mirovini a to isto pravomoćno rješenje Ministarstvo zdravstva dobiva 24.08.2009.

Sada slijedi ono najbolje. U ponedjeljak, 7.09.2009.javlja mi gospođa iz minist. da u utorak(danas) ne moram više doći raditi, jer su u biti oni meni trebali dati otkaz 31.07. kada je gosp.otišla u mirovinu.(kaže ona). Ja naravno radim, jer rješenje nisam nikakvo dobila o tome što ona navodi.Apsurd je sljedeći: gospođa odlazi u mirovinu, meni će otkazati ugovor - bar tako kažu i na taj način grad ostaje bez ijednog sanitarnog inspektora.Sebe će pokriti na taj način, da će mi pisati da sam zbog obima posla radila cijeli kolovoz???? Maknimo sada sa strane da li netko nekoga ima da ga postavlja na ovaj način na moje radno mjesto, i pitam Vas imam li pravne osnove uložiti prigovor na rješenje kada mi stigne. Kao laiku, čini mi se da tu ima velikih propusta!!!

Kaže li zakon o radu nešto o ovome???

 

Unaprijed zahvalna i revoltirana!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

pošto nemam puno vremena, upučujem Vas na Googl. Ukucajte :

Zakon oradu N.n137 od 1.10.2004 i pročitajte.

čl.115 st(5)

čl.116

čl.118.st.(1)

čl.119 .st(1)

Dakle po tome vaš ugovor na određeno vrijeme prešao je autumatizmom na Ugovor o radu na neodređeno vrijeme jer je istekao ror vašeg ugovora na određeno a vi niste dobili pisanu obavijest o tome: svakako idite ne posao i u međuvremenu zatražite pravno pomoć pravnika kojise bavi radnim pravom izvan vaše "firme".To što ona gospđa kaže da su oni vama trebali dati otkaz jesu ali to nije bilo tako i to je njhov propustVisa njima samo fino i ulađeno ali im dajte diskretno do znanja da i vi nešto znate o svojim pravima.

Pozdrav.

:majstor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

bojim se da sam ja pogriješio ubrzini(žurio sam jutros u bolnicu na pregled) i da vi spadate pod Zakon o državnim službamicima i namještenicima, Oprostite ali znate ono "ljudski je griješiti". Pogledao sam sad i taj Zakon i on Vašoj težnji da zadržite posao nije sklon u čl. 61 st.7 . Ne znam kakva je razlika između službenuka i namještenika. Svakako se posavjetujte: Sretno.

:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija