Jump to content

imam status hrvi, a na ik-i ocijena; nema invalidnosti čl. 34 zomo


stres73

Preporučene objave

pozdrav svima i isprika ako je već bila ova tema,

 

imam status hrvi 20% potvrđeno od dlp, no vještak na ik-i ocjenjuje da nema invalidnosti čl. 34 zomo, ulažem žalbu. predmet je u zg, mihanovićeva, praćenjem predmeta od referenta zaduženog za moj predmet saznajem da je drugostupanjski vještak najvjerojatnije potvrdio rješenje, prvostupanjskog vještaka (nije 100% siguran, jer nema predmet kod sebe)...ovih dana očekujem rješenje, što i kako dalje???

tužiti ili izaći ponovno na komisiju za 6 mjeseci?

imam 100% bolovanje, nisam više u sustavu HV (izašla 2005 g.), nego kod privatnika...vratim li se na posao nakon ovog rješenje, ostajem i bez posla...

1997. godine vraćajući se kući (tada još uvijek u sustavu HV)s posla doživljavam prometnu s TTO (povreda na radu)napuknuće 2 i 3 vratnog kralješka, trajno oštećenje živaca lijeve ruke, u dokumentaciju za vještačenje priložena i potvrda o okolnostima stradavanja ovjerena od MORH-a, kao i ratni put i rješenje o 100% bolovanju (ptsp). uz sve to svih 11 godina, liječim se, jer imam trajne posljedice od te prometne.

 

prvostupanjski vještak je bio iznenađen kada sam na vještačenju rekla da sam HB, jer nije čitao predmet (njegova izjava)te mi je počeo priču kako nemogu u vojnu mirovinu, jer nemam hrvi...uputila sam ga da je rješenje u predmetu, kopao je po njemu, našao ga, ali dodao da to nije dovoljno...

 

inače sam i dijete poginuog HB!

 

ako se odlučim na tužbu, da li gubim pravo na 100% bolovanje, mada znam da je to pravo iz hzzo, a ne zomo, ali mi osobni liječnik prijeti skidanjem s bolovanja u slučaju negativnog rješenja.

 

molim brzu pravnu pomoć, hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stres73 je napisao:

pozdrav svima i isprika ako je već bila ova tema,

 

te mi je počeo priču kako nemogu u vojnu mirovinu, jer nemam hrvi...uputila sam ga da je rješenje u predmetu, kopao je po njemu, našao ga, ali dodao da to nije dovoljno...

 

!!

 

Nema veze status hrvi sa preostalom sposobnošću za rad. Netko bez statusa hrvi može biti proglašen 100 % nesposobnim za rad kao posljedica rata a netko sa statusom hrvi može biti proglašen radno sposobnim.

 

Imate više tema na ovom forumu vezano za isto pa malo si prelistajte i naći ćete si odgovor nez ćekanja da vam se odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim odg još na ovaj dio mog problema:

 

ako se odlučim na tužbu, da li gubim pravo na 100% bolovanje, mada znam da je to pravo iz hzzo, a ne zomo, ali mi osobni liječnik prijeti skidanjem s bolovanja u slučaju negativnog rješenja?!

da li ću kao nezaposleni hb, lakše otići u mirovinu?

 

p.s. opis radnog mjesta je bio ok...bit ću zadovoljna i s profesionalnom, jer ipak postoji povreda na radu!!!

 

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija