Jump to content

Nagodba u ostavinskoj


koka1968

Preporučene objave

Žena mog pokojnog oca nas je tužila (mene i brata) za polovicu njegove imovine. Za dva dana potpisujemo sporazum koji smo mi na početku predložili kod njenog odvjetnika. Na što moramo paziti?. Koje dokumente mora njen odvjetnik podnijeti sudu da se obustavi parnica i oni plate sudske troškove. Sporazum navjeravamo ovjeriti kod javnog bilježnika, ali tko će završiti ostavinski postupak. Kada ćemo se i da li ćemo se na temelju takvog sporazuma moći upisati kao vlasnici nekretnine. Sklapa se i sporazum o prodaji nekretnine. Na što moramo paziti. Ja sam u mirovini i nemam odvjetnika. Molila bih svaku pomoć. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak, zašto dajete polovicu?

 

Je li otac imao oporuku?

Ako je očeva imovina stečena prije tog braka, dijeli se na jednake dijelove između supruge i djece, dakle supruga bi imala pravo na trećinu. Ako je otac oporukom ostavio Vama, tada može potraživati 1/6.

Njen odvjetnik (očeve supruge) štiti njene interese. Posavjetujte se i Vi sa odvjetnikom; teško je ovdje odgovoriti bez uvida u sve činjenice.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija