Jump to content

molim hitno pomozite


disperan

Preporučene objave

Neuopućen u pravne poslove i zakon o nasljeđivanju,mlad,još ranjiv od smrti majke prebrzo sam odlučio i možda ostao bez ičega.Nisam se htio svađati te pristati na sve zahtjeve svoje starije sestre no sad malo upućeniji i o zakonu o nasljeđivanju i nakon prespavane noći shvatio sam da sam pogriješio.Svu imovinu prepustio sam ocu i sestri nakon četiri ročišta ostavinske rasprave od kojih sam prvu napustio jer sam mislio da je sestra mog mišljenja odn. Da će svu imovinu koju nismo sticali prepustiti ocu kao i ja.Druga dva ročišta sestra nije prisustvovala zbog navodne bolesti.Na četvrtom više nisam imao snage.Tek mi je kasnije bilo jasno da sam ostao bez svega. Ona i otac su postali vlasnici sve majčine imovine,ona je dobila gotovo polovicu što zanači da po smrti oca i njegov dio koji je trebao biti djelomično moj može potraživati od mene čak ako i otac tastamentom ostavi dio svog djela meni (nužni dio).Sve to napravio sam kako ocu nebi stvarao probleme vjerujući u očeve odluke ,no nisam znao da mu sestra ne vjeruje.U cjelokupnoj ostavini majke od početka postoji sporni i nesporni dio.Za sporni smo imali vremena ići po sudskim ročištima no ovaj nesporni dio bio je hitan (novac u banci koji je potreban ocu za život).Da ne duljim sa objašnjavanjem nadam se da će vam iz ovih pitanja biti jasan tijek ročišta;

1. Da li je djelomično rješenje moguće donijeti na izvanparničnom postupku te time odvojiti sporni od nespornog djela te za sporni donijeti djelomično rješenje a sporni voditi na sudu jer na moje pitanje javnom bilježniku da li je to moguće on je odgovorio da treba ODMAH rješiti cjelokupnu imovinu tu ili sve na sudu?

2. Ako je moguće da li se može pobiti i kojem vremenu rješenje od javnog bilježnike'

3. Da li imenovani sudski povjerenik može opunomoćiti drugu osobu da vodi postupak u njegovo ime'

4. Na koji način mogu zaštiti dio ostatka imovine koju otac želi meni ostaviti (jer je i on shvatio što nas je snašlo), a da sestra ne traži dio imovine koja je predmet ove ostavisnke rasprave?

5. U zapisnicima jav. Bilježnika uredno je i potpisan zapisničar koji nikad nije prisustvovao raspravi!!!!!!

6. Nisam potpisao ni jednu ispravu u kojoj se odričem,darujem ili poklanjam imovinu u ime oca i nijue me upozorio javni bilježnik da se odricanjem ustvari odričem i imovine svoje djece!!!!

7. U iščekivanju sam rješenja kojeg želim osporiti ili nekim daljnim ugovorima osigurati svoje nasljedstvo pa su mi svi vaši savjeti dobrodošli!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani !

Ako ste se usmeno na ročištu odrekli svojeg dijela i potpisali zapisnik tada se ta izjava ne može povući.

U rješenju o nasljeđivanju u tom slučaju i stoji da ste se na ročištu odrekli svog nasljednog dijela i u korist koga .

Vi možete sa ocem sklopiti ugovor o doživotnom ili o dosmrtnom uzdržavanju i tada sva imovina oca prelazi na Vas . Kod ugovora o dosmrtnom uzdržavanju imovina prelazi časom potpisivanja ugovora , a kod ugovora o doživotnom uzdržavanju imovina prelazi na Vas časmom smrti primatelja uzdržavanja i nakon takovih ugovora nema obveze ostavljanja nužnog dijela .

 

U koliko Vi ne sklopite takav ugovor s ocem to može učiniti Vaša sestra i tada gubite sve .

 

Pozdrav !

 

Pozdrav.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija