Jump to content

Prestanak plaćanja alimentacije+da li je tečaj redovno školovanje?


aliensi

Preporučene objave

Molim pomoć.Redovito plaćam alimentaciju mnogo godina.Sin mi je(koji ne živi samnom)završio Srednju strukovnu školu koja traje tri godine.U međuvremenu nije našao posao,punoljetan je i u lipnju istječe godina dana od završetka školovanja.U

međuvremenu je upisao neki tečaj za aromamasera.Moje pitanje je da li se takva vrsta školovanja smatra redovnim školovanjem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sin Vam se školuje,jer nije našao posao,bilo bi ljudski da ga u tome podržite,a ne da računate datume kada ćete prestati plaćati alimentaciju.

Da ste u braku sa njegovom majkom,sigurno ne bi pitali da li ćete mu dati da jede ili se obuće,jer bi to bilo normalno.

Zašto mu onda ne pomagati dok se ne osamostali,očito ima volju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije nikada bio problem u plaćanju niti će to biti.Problemi su sasvim druge vrste.Ja i sin smo u fantastičnim odnosima i zna da uvjek od mene ima bilo kakvu pomoć.Stvar je pravne naravi.Alimentacija mi se skida sa plaće,a ja bi za proširenje posla trebao dignuti kredit veće svote.Za tako nešto mi,formalno,treba "čista"plaća.Samo to je razlog.On će uvjek imati novce od mene.

Tečaj traje nekih sedam mjeseci i taman ga završava u lipnju.

Ponavljam.To je samo tehnička stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aliensi je napisao:

Nije nikada bio problem u plaćanju niti će to biti.Alimentacija mi se skida sa plaće,a ja bi za proširenje posla trebao dignuti kredit veće svote.Za tako nešto mi,formalno,treba "čista"plaća.

 

Tečaj ionako završava u lipnju, kao i godina dana nakon redovitog školovanja.

Obziom na okolnosti, vjerujem da sa normalnom bankom možete dogovarati kredit bez obzira što će te još koji mjesec plaćati alimentaciju. Ionako traje par mjeseci dok odobre kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

'Normalna banka' kreditnu sposobnost tražitelja kredita provjerava prije početka procedure odobravanja kredita i tu nema dogovaranja, to je, jednostavno, pravilo. Ili možete maknuti tu obvezu s plaće - u dogovoru sa sinom koji je već punoljetan, ako imate dobre odnose s njim kako pišete, ili banke često prihvaćaju način da imate sudužnika ili dodatne jamce - razgovarajte sa svojim referentom u banci o tome kako možete osigurati dodatne garancije da ćete kredit vraćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljski zakon

Članak 212. a

(1) Ako je pravo na uzdržavanje djeteta iz članka 210. ovoga Zakona utvrđeno ovršnom ispravom, roditelj može tužbom tražiti da se utvrdi prestanak njegove obveze uzdržavanja na temelju te isprave čim prestanu pretpostavke za uzdržavanje djeteta.

(2) U presudi kojom prihvaća tužbeni zahtjev iz stavka 1. ovoga članka sud će po službenoj dužnosti kao dan prestanka prava na uzdržavanje utvrditi dan podnošenja tužbe ili koji drugi dan poslije toga dana ako nađe da je ona prestala toga dana.

 

Moj je suprug u sličnoj situaciji pa mi je ovo poznato. Tužite tek nakon što se ispune pretpostavke za prestanak uzdržavanja jer morate podnijeti dokaze o prestanku, ako želite da postupak brzo završi.U školi možete dobiti potvrdu o završenom školovanju, na HZMOu potvrdu o zaposlenju (ako se sin u međuvremenu zaposli)-obavezno naučite napamet članak 210. stavak 4,službenici su nekad jako neupućeni,u matičnom uredu potvrdu o rođenju (dokaz punoljetnosti). Sud će ionako vašeg sina pozvati da da odgovor na tužbu i sve može brzo završiti. BTW,tečaj nije redovno školovanje.

I nek vas ne nerviraju dušebrižnici ovog :propovjeda: foruma koji misle da je postojanje ovršne isprave dokaz ljubavi prema djetetu nakon što ste se razveli od njegove majke. Vi najbolje znate da je dijete zaslužilo vašu 100%tnu podršku i da vam za to ne treba nikakva prisila ovrhom i skidanjem dijela plaće. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija