Jump to content

molim za savjet i hvala unapred na odgovoru


snes

Preporučene objave

Koji je optimalan i legalan nacin da d.O.o. investira u

dogradnju kuce fizicke osobe gde bi potom d.O.o. imao

pravo dugorocnog koriscenja dijela kuce za svoj obrt. Fizicko lice sam ja, investitor Glavnog projekta nadogradnje. Kome se trebamo obratititi da nam pomogne sastaviti ugovor. Ja nemam mogucnosti nadograditi kucu od svoje place. D.O.o. o kome je rijec je u vlasnistvu mog zivotnog partnera i imamo puno povjerenje jedno u drugo. D.O.o. ima financijskih mogucnosti da financira nadogradnju. Kako trebamo ovo definirati ugovorom, a da pritom ne krsimo zakon i da to reguliramo povoljno po nas. Unapred hvala na odgovoru. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

primjereno je da vlasnik kuće i d.O.o. zaključe ugovor o zakupu poslovnog prostora. Ugovorom će se d.O.o. obvezati da izvrši građevinske radove. To se smatra predujmom zakupnine za buduće razdoblje zakupa. Vlasnik kuće izvršenim građevinskim radovima ostvaruje oporezivi primitak od imovine (članak 12. Zakona o porezu na dohodak) koji se oporezuje porezom na dohodak po odbitku ako već vlasnik kuće ne vodi poslovne knjige kao obrtnik. Vlasnik kuće je dužan dostaviti ugovor o zakupu poreznoj upravi da mu rješenjem razrežu plaćanje predujma poreza na dohodak od imovine (zakupnine) po odbitku sukladno odredbi članka 27. Zakona o porezu na dohodak.

 

D.O.o. zaračunava naknadu za izvršene radove zakupodavcu i tada se prebija s zakupninom u budućnosti.

 

Moguće je da d.O.o. zaključi ugovor o zajmu s vlasnikom kuće, koji dobivenim sredstvima financirana nadogradnju svoje kuće, a potom kad bude gotovo zaključe ugovor o zakupu i onda se dospijeli anuiteti (glavnica i kamata 4% godišnje - čl. 16 Zakona o porezu na dohodak) zajma prebijaju s dospijelom zakupninom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija