Jump to content

zakon o kaznenom postupku-stari


Nenya2010

Preporučene objave

Ne znam da li je itko od vas naišao na ovaj problem. Naime imam knjigu Davora Krapca iz 2002.g. u kojoj sam učinila izmjene koje su objavljene u NN u vezi sa ZKP-om, i to one iz 143/02 i 115/06. Kako je izašao i pročišćeni tekst NN 62/03 pokušala sam u taj zakon primjeniti izmjene iz 115/06 pa sam naišla na problem koji se tiče numerizacije članaka, izmjene si nikako ne pašu sa brojevima članaka. Kada sam bila u kaznenom odjelu vidjela sam kako sutkinja primjenju numerizaciju članaka koja je ista kao i moja iz ove knjige Krapca, a ne opnu iz NN 62/03. Sad me zanima kako je to moguće, i iz kojeg onda zakona učiti, a pogotovo pisati presude? samo primjera radi kod mene je dostava čl. 144 a u NN 62/03 čl. 153??????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolegice, nemojte koristiti pročišćeni iz 2003., taj tekst ima pogrešnu numeraciju članaka i samo je unio pomutnju. Ustavni sud ga nije ukinuo, ali se ne koristi. Ispravno numeriran zakon trebao bi se nalaziti na www.korekt.hr (oni naplaćuju svoje usluge, ali možete se registrirati jedan dan besplatno i za to vrijeme skinuti sve što vam je potrebno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prilikom navodjenja clanaka iz starog zkp-a ne navodi se numeracija iz prociscenog teksta, nego iz izvornog zakona, s tim da iza navodjenja broja clanka navodis sve brojeve narodnih novina u kojima je objavljen zkp, dakle prvotni tekst i sve izmjene i dopune. Dakle, ne pozivas se na procisceni tekst, jer je u njemu izmjenjena numeracija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija