Jump to content

savjet za invalidsku


tombi

Preporučene objave

tombi je napisao:

već šest mjeseci sam na bolovanju radi se o profesionalnoj bolesti, imam 27god.staža,koliko bi iznosila mirovina ukoliko se odlučim na mirovinu napominjem da mi je prosjek plaće 6000kn zadnjih 15god.i dali imam pravo na otpremninu.cigo1 pomagaj

 

tombi Bok.

Za visinu invalidske ti neznam. Tan sam negde napisal da je to matematika V. U toj "raspravi je Mony rekla da je taj "izračun indsividualni". Kaj to znači ...valjda da te mogu kakte hoće... :smijeh: ..ozbiljno to treba otići u Mihanovićevu kod njhovih pravnika i izračunati...kad dobiš riješenje...Sve ostalo ti piše u tom postu.

Kaj se otpremnie tiće Zakon o radu predviđa tzv. minimalnu otpremninu za slučaj redovitog otkazivanja ugovora o radu od strane poslodavca a razlog kojega nije bilo skrivljeno ponašanje radnika (1/3 prosječno isplačene bruto palaće unatrag tri mjeseca od otkazivanja xbroj godina radnog staža (punih) kod tog poslodavca) U tvom slučaju ako bude riješenje u smislu profesionalne nesposobnosti i ako te poslodavac neće moći zaposliti na drugom radnom mjestu onda će ti dati otkez iz osobno uvjetovanih razloga (ili možda poslovno uvjetovanih) pa ćeš po toj osnovi steći pravo na otpremninu. Osim zakonom zajamčene možebitno imaš ugovorenu otpremninu kolektivnim ugovorom ili pravilnikom oradu (može biti i ugovorene ugovorom o radušto kod tebe vjerojatno nire,jer nisi spominjao).

Eto toliko. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija