Jump to content

Rok u četvrtom


jednababaroga

Preporučene objave

Evo da se i ja ponovo malo javim.

Tila sam samo vidit koliko ima supatnika za rok u četvrtom misecu. Već me sad vata panika, al lakše mi je kad znam da nas ima više. I dajte recite, šta mislite da bi nam moglo doć u kaznenom, znam sigurno da će bit Županijska presuda.

I još me zanima, oni koji su pisali u drugi misec, za Uskočka presuda, jel sam spis izgleda štagod drugačije il je to sve isto? Ima li nekih stvari na koje treba pazit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ja cu na rok u cetvrtom ..ucim tek nesto vise od mjesec ....ali sta cu kad su mi svi iz ureda polozili u 2 do 3 mjeseca ucenja...morat cu i ja nekako pokusat :) uglavnom ironicno je sto kp uopce ne radim a nekako se manje bojim tih presuda jer mi se cini puno manji spektar mogucih iznenadjenja nego kod gp gdje ti moze doc ama bas svasta....za presude uopce ne znam sto i kako spremat ..inace za sada sam presla gp,gpp,kp,kpp...jos me puno toga ceka............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakve razlike u pisanju uskockih presuda i ostalih uobicajenih presuda jedino ima tri suca u vijecu, bez porotnika. Najbolje vam je za vjezbanje presuda uzeti spise iz ureda, ako radite kod odvj., i nabaviti si sto vise presuda od kolega sa suda, i fino kod kuce uzeti spis i kao da ste na ispitu pisati presudu. Na pismenom trebate paziti na vrijeme jer tih osam sati prodje u trenu...pocnite sto prije pisati presudu da stignete sve, osobito kaznenu, kad se pocne pisati presuda, vec vam samo od sebe dodje sto treba napisati i drzite se svog misljenja ne slusajte druge previse jer je navaznije da znate obrazloziti to sto ste presudili, oko vas ce svi imati razlicito misljenje, ali moja preporuka je drzati se svoga. Eto nadam se da je ce biti od pomoci ovi savjeti! Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aj, bar znam kako izgleda ispit, jer samo jedna od onih šta su ljosnili u dvanaestom. jeeee. Znam da brzo prođe vrime, i mislim da me baš to i zeznilo jer sam zabrzala sa obrazloženjem jer sam se bojala da neću stić, tako da sam jedino kazneno pala. Al šta mi vridi, sve ispočetka. I problem je šta sam bila na sudu, i sama sam kriva šta nisam stigla proć kaznene presude, jer građansko sam doktorirala i dobila 9 bodova, a da sama ne znam kako. Sad mi i je najgore, tribala bi otić na sud di sam radila i pitat mogu li napisat koju presudu, pa da mi sutkinja ispravi.

TiaDalma, uvati se debelo, ja sam učila 4 miseca (sram me), pa sam opet ljosnila i to na presudama kojih sam se fala bogu napisala.

Od jućer sam počela baš po presudama, prošla sam sve zakone skoro i za usmeni (ostalo mi obiteljsko i trgovačko), al triba sad uvatit presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma da znam al kad pogledas pala si pismeni ne mozes znat kako bi bilo na usmenom,,,mozda si vec i znala za usmeni.. :-) ja sam slusala ispite i cini mi se da se to moze spremit za usmeni... :-) uostalom bar znas sto i kako ....ali me najvise brine sto se ja uopce ne spremam za pismeni :place: jer uopce ne znam kako. al eto hvala na savjetima uzet cu nesto iz ureda.....kolege koji su uspjesno polozili jos u 10-om kazu da procitam neke po mogucnosti kvalitetnje presude i da ne slusam sa strane...ali tu je uvijek i faktor srece....cini mi se da je vaznje ne zeznut nesto kardinalno nego se puno upustat u filozofiranje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tamara* je napisao:

Kolegice Jednababaroga, zanima me odakle ti informacija da će biti županijska presuda?

 

to nije tajna, uvijek se piše presuda iz županijske nadležnosti. Bilo je to iznenađenje na roku u 10. mj. (prvi rok po novom zakonu), a onda su ispitivači najavili da će radnja iz kaznenog prava na pisanom dijelu pravosudnog ispita biti iz županijske nadležnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Držim Vam svima fige... Spremam se za rujan i već sad mi je puna glava svega Nekako mislim, kad su drugi položili i ja ću. Pročitao sam za županijsku presudu u kaznenom. Je li se to odnosi i na ostale pisane radnje? Ako Vam nije teško, kada položite :-), ako imate, pošaljite mi šprance presuda na dkian385@gmail.com. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iuridica je napisao:

kolege, ja sam dobila neku neformalnu informaciju da će rok u 4.mj. biti (pisani dio), tek krajem 5.mj., jer nisu stigli još ispitati sve sa roka u veljači ???

 

ajd ne širi paniku.

prvo pročitaj rokove koji su objavljeni na stranici Ministarstva.

Krajem 5. mj. je pisani dio ispita za rok u lipnju, a lipanjski rok traje od 31.05. do 02.06.2010.

 

a ti, kolegice Babaroga - što se uzbuđuješ toliko? Umjesto svih tih silnih upitnika probaj razmisliti i vidjet ćeš da ovo što je iznijela iuridica ne drži vodu.

 

Eh, vi pravnice, niste mi jasne. Tko bi vas razumio. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav dragi moji supatnici! izlazim na rok u travnju (što je bliže to više nažalost :)...pratim ovaj legalis dobrih godinu dana i nikad manje informacija za rok nego sada. da uopće ne pišem o debilani da oni koji su zapisivali kartice nisu zapisali i redni broj istih pa su utoliko produžili trenutak kad ćemo ih sve znati na neki drugi rok (za koji, nadam se, će nas boliti briga)...ako baratate nekim informacijama (pogotovo sa seminara) molim vas da sve napišete-ruka vam se pozlatila

+ moje pitanjce je 'vako-> što mislite nasljedno imal' šanse da bude u građanskoj radnji? / da toliko sam na knap :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ej da se i ja malo javim,,,pismeni se približava,,,,savjeta previse a mislim da se nitko ne osjeca nikad nesto stvarno spreman,,,,,imam pitanje u vezi situacije kada je optuženik u pritvoru u trenutku donosenja presude po mojim saznanjima tada bi mu taj pritvor trebalo ukinuti ili produljiti posebnim rješenjem. :-? ..pa ako o tome znate vise..pomozite :misli::misli: ,,,,,,,osim toga brine me cinjenica da buduci dosada ispiti ne bi bili ispravljeni u roku kracem od mjesec dana a od objave rezultata do pocetka usmenog mora proci 2 tjedna svi vec pomalo racunamo da od usmenog do pismenog imamo najmanje mjesec ipo za uciti.................imate li kakvih saznanja mogu li oni nas iznenaditi kakvim brzinskim ispravljanjem,i koliko mislite da najmanje vremena mora proc do usmenog.....puno hvala :)))i sretno!!!! :palac:

 

p.s. znate li uvazavaju li se po novom oni zahtjevi u prijavi da te na usmeni rasporede krajem roka :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moji,

 

evo da se i ja malo javim.... I ja izlazim u četvrtom mjesecu na pismeni,i ne znam na sama koliko sam i da li sam spremna....

Što se pismenog tiče, nadam se da ćemo imati sreće i dobiti neke lakše presude (ako toga uopće ima), a što se usmenog tiče, moram priznati da se i ja nadam da će ga dugo ispravljati i da prije Lipnja neće biti usmeni....

 

Lp svima, i sretno sa učenjem!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navodno je na proslom roku i na kaznenom bila dosta dobra prolaznost...ali sta mi to vrijedi kad su me pocela mucit nebitna pitanja, tipa hocu li imat sve zakone koji mi trebaju, hocu li moc zaspat, ako da, hocu li se na vrijeme probudit ujutro, hocu li bit gladna na ispitu, smije li se izac van zapalit cigareta, hocu li stic napisat, je li bolje samo ga oslobodit ili osudit na kaznu zatvora ili dodavat uvjetnu, sigurnosne mjere i ostale stvari pa se zapetljat... i tako.

 

Evo sto uzimaju u obzir pri ocjenjivanju:

- sposobnost raspoznavanja bitnih argumenata za odlucivanje

- analiza cinjenicnog stanja

- analiza pravne situacije

- sinteza (odluka) uz objasnjenje cinjenicnog i pravnog stanja

- jasno, nedvojbeno, sazeto i logicno obrazlozenje

 

Sretno svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

nama je isto teta koja nas je čuvala rekla 3- 4 tjedna maksimalno ....hmmmm...meni paše da je što kasnije jer sam počela raditi i ništa ne stignem..

i da: dal netko zna da li se poštuje pravilo da između eventualnog poziva na usmeni i ispita mora proći dva tjedna? pitam jer si mislim uzeti godišnji jer ovim tempom neću ništa postići.. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad objave rezultate pismenog, odmah na kraju rezultata piše od kada do kada je usmeni. Zna se dogoditi da oni koji odgovaraju prvi dan ne dobiju poziv točno 15 dana prije, ali budući da su objavili datum usmenog, ne možemo se na to izvlačiti. Npr. reultati pismenog u 1. mj su bili 8.01. (petak), a usmeni je krenuo 25.01. Onaj tko je prvi dan odgovarao nije uspio dobiti poziv 9.01. ili 10.01. Ja sam odgovarala pred kraj roka pa mi je poziv došao 3 tjedna prije usmenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

liriel je napisao:

6- 5- 7....pad i to na građanskoj, koju sam najbolje napisala (po mom skromnom mišljenju)..

 

ništa, nastavljam dalje s učenjem i otvaram topic "rok u rujnu" :vrti:

 

sretno svima!!!!!!!!!!!

 

 

4-6-9, pad na kaznenom ....

 

A šta sad??? Opet sve ponovo...nastavljam s učenjem, i javljam se na topić "rok u rujnu".

 

Sretno svima! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako usmeni traje do 15. 06., onda mora početi najkasnije 26. 05., jer ako ispituju po 6 dnevno, sve je gotovo za 17 dana. Predivno! Od ponedjeljka se primaju prijave za slušanje ispita, pa ćemo točno znati.

Zna li netko, hoće li u pozivu za usmeni pisati koja je komisija na ispitu ili ćemo to saznati tek na ispitu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

karta je napisao:

još ništa od poziva,a rok počinje 26.05.2010.

 

One kandidate koji su na početku roka uvijek obavijeste telefonski o terminu održavanja usmenog dijela ispita, jer im pozivi ne stignu doći na vrijeme, kad treba dva tjedna proći između poziva i usmenog.

 

Evo meni je danas stigao poziv, odgovaram 29.05. (u subotu), s tim da su me krajem prošlog tjedna zvali.

 

Dakle vi koji još niste dobili pozive, strpljivo ih čekajte, jer ćete svakako imati još dva tjedna vremena za učenje do usmenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja sam bila slušati jučer. Prva grupa pitanja je radno i upravno. Ispitivači su bili ok ( Lovrić, Hamarić-org.pravos., ostale ne znam kako se zovu).

Što se tiče kartice br 174-obnova, jedna cura je izvukla tu karticu na prošlom roku, pa joj je ispitivač rekao da odgovori obnovu po Zkp '08. Eto, sretno svima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama