Jump to content

ima li što novo u vezi umirovljenja pol.službenika


sumaglica

Preporučene objave

pozdrav svim istinskim braniteljima,imao bi jedno pitanje ako tko znade,u posljednje vrijeme se dosta govori o povlaštenim odnosno prijevremenim mirovinama,što se u vezi toga odnosi na policijske službenike MUP-a,u pogledu radnog staža i buduče visine mirovine,odnosno uvjeta za umirovljenje ima li po tome što novosti ili je još isto na snazi da se u prijevremenu mirovinu može ići sa 30 godina radnog staža.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav svim pol. službenicima!

 

Također i moje pitanje za sve pol. službenike, sa dvadeset i više godina staža, EU (dolazi), braniteljske mirovine nismo rješavali, da li će za nas biti kakav prelazni period za odlazak u mirovinu. Do 65 god., mislim da nam je poslije rata nemoguće raditi. Možda će netko reći, a zašto nisi riješio PTSP,prvo smatram da nisam bolestn (ako nisam) a drugo kredit, mala djeca, jednstavno, strah da ću ostati bez posla i bez plaće (bez obzira na učešće u ratu), a sada se bojim da će mo ostati bez i buduće mirovine. Ako bilo tko zna kakav savjet, vjerujem da ćemo ga svi saslušati. Na kraju još samo pitanje ako prilikom odlaska u mirovinu po zakonu o DVO i OSO,ima status dragovoljca, bilo kakve pogodnosti ili ništa,osim ako imaš HRVI,kao da mi nikada u ratu bili nismo, pa od svega toga imamo samo izgubljenu mladost.

 

Pozdrav svim čitateljima foruma "legalis". Hvala.

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolege! Cijenim Vaš upit o mirovini.Odgovorit ću koliko sam potkovan zakonom.Prema Zakonu o hrvatskim brniteljima N.N.174/04.Čin,ustrojbeno mjesto,kooficijent,ratni put,radni staž,itd,..itd..Pročitajte Zakon. Takodje i zakon o mirovinskom osiguranju, tj. umirovljenje državnih službenika i namještenika prema navedenom zakonu,a možda i izmjeni zakona o navedenoj temi.Poštovani kolege ,svatko od Vas će proći kalvariju na svoj način (ponovo naglašavam "čin ,ustrojbeno mjesto,kooficijent,ratni put,radni staž OSO + civilno itd....Nađite sebe u tom okviru i sve znate.Način obračuna mirovine ,ako ispunjavate uvjete zakonom,iako sam osobnog mišljenja da će određeni broj branitelja,odnosno OSO otići u mirovinu po čl..... prije odlaska u " EU ".Sretno kolege!

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je izmišljen 6a za vojsku ne vidim razloga da se isto dogodi i sa policijom. Ako očekujete neke povlastice i "velike" mirovine koje će platiti EU ili NATO od toga ništa.

Mirovine će biti određene temeljem općeg mirovinskog propisa obzirom da se smanjuju tzv povlaštene kao i svim umirtovljenicima eventualno uz pogodnost ranijeg odlaska u mirovinu obzirom da se vjerovatno još uvijek uplačuju benificije. Kad se prestane sa uplatom benificija ostat će božičnice i rad do 65 godina a svaku godinu ranijeg odlaska penaliziranje. No, takvo je stanje i u EU pa će ulaskom u europu isto biti i ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija