Jump to content

sindikalni sastanak u prisutnosti ravnatelja


acer55

Preporučene objave

Pozdrav!

Zanima me može li ravnatelj prisusttvovati sindikalnim sastancima? I da li je potrebno da se zapisnik s takvog sastanka daje ravnatelju na uvid?

Možda su pitanja nebulozna, ali upravo se to dogodilo u službi u kojoj radim. Sindikalna povjerenica (koja je u odličnim odnosima sa ravnateljem i koja ga je predložila za ravnatelja) smatra kako se on treba očitovati na prigovor radnika da ravnatelju nije mjesto na sindikalnim sastancima i na molbu radnika da ga sindikat zaštiti od neprestanog šikaniranja od strane ravnatelja. Radnik je iznio svoj problem koji se sastoji u tome da mu se "izdaju naredbe" da radi poslove za koje nije kvalificiran ni osposobljen. Na prigovor radnika kako to nije njegov posao te da već postoje osobe koje bi to trebale raditi i koje same kažu da bi to trebale raditi, uslijedilo je omalovažavanje i vrijeđanje uz poruku kako ima da radi ono što mu se naredi.

Molim vaše mišljenje o cijeloj situaciji?

Unaprijed puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

acer,

poslodavac nije smio biti na sastanku vašeg sindikata prema čl.244.st.1 Zakona o radu: "Poslodavac i li njegove udruge NESMIJU nadzirati utemeljenje i DJELOVANJE sindikata. Nadalje prema čl.247.st.3. "Poslodavac ,direktor ili njegov zastupnik (u vašem slučaju ravnatelj) nesmije koristiti prisilu u korist ili protiv bilo kojeg sindikata"...što znaći niti protiv vas kao njegovog člana.

 

Dakle, ukoliko su prekršena vaša prava (a jesu) te vas se prisiljava raditi poslove mimo vašeg opisa iz ugovora o radu te vam je naređeno da ćete raditi "sve što se od vas traži", to je prisila i protivno vašem ugovoru o radu. Vi ćete Zbog toga poslodavcu,vezano za događaj na sastanku sindikata u gornjem smislu uputiti, Zahtjev a zaštitu prava,poštom sa povratnicom u roku od 15 dana od tog događaja, te ćete poslodavca upozoriti da ukoliko ne riješi vaš problem u sljedećem toku od 15 dana u vašu korist, da ćete biti primorani obratiti se Inspektoratu za radne odnose RH i u komačnici sudu. O istom čete izvjesititi i svoj sindikat.

Pa nek se misle.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija